Pasipiktino pareigūnų veiksmais: policijos kalbinto vaikino mirtis užminė mįslių | KaunoDiena.lt

PASIPIKTINO PAREIGŪNŲ VEIKSMAIS: POLICIJOS KALBINTO VAIKINO MIRTIS UŽMINĖ MĮSLIŲ

Skaudus savaitgalio įvykis, kai netikėtai mirė 20-metis, užminė mįslių. Vis dar nežinoma vaikino mirties priežastis, o mirusiojo giminaitė stebisi policijos pareigūnų veiksmais.

Poros vakarojo prie jūros

Eimantą lemtis ištiko penktadienio vakarą, apie 21 val. jis mirė greitosios medicinos pagalbos automobilyje pakeliui į ligoninę.

Tai buvo be galo netikėta, nes prieš tai jis su drauge ir bičiulių pora valgė sumuštinius, rūkė elektroninę cigaretę, vaikštinėjo ant šiaurinio molo ir grožėjosi sutemų apgaubta jūra.

Sužvarbę du vaikinai ir dvi merginos nuskubėjo į mašiną. Kaip vėliau pasakojo Eimanto draugė, viskas, ką jie tą vakarą vartojo, tebuvo gurkšnis alkoholio kūnui sušildyti.

Natūralu, kad automobilio langai aprasojo, lauke buvo šalta, o į mašiną įlipę keturi jauni žmonės drebėjo iš šalčio.

Situacija buvo nestandartinė.

Lyg tyčia tą vakarą Klaipėdos miesto policijos pareigūnai vykdė reidą, jie tikrino, ar jauni žmonės vartoja kvaišalų, ir lankėsi jaunimo pamėgtose vietose.

Lyg sulaikymo operacija

Pasakodama apie tai, ką išgirdo iš sūnėno draugų, Eimanto teta neslėpė pasipiktinimo pareigūnų veiksmais.

"Suprantu, kad jie dirba svarbų ir reikalingą darbą, bet gal reikia su žmonėmis elgtis mandagiai ir pagarbiai. Tai, ką išgirdau iš Eimanto draugės, man neatrodo normalu. Pasirodo, policininkai vienu metu atidarė visas ketverias mašinos dureles ir ėmė žibintuvėliais šviesti jaunuoliams į akis. Kodėl reikėjo taip elgtis? Ar buvo įtarimų, kad automobilyje vykdomas nusikaltimas?" – stebėjosi moteris.

Jai giminaičio draugai papasakojo, kad pareigūnai pareikalavo pateikti dokumentus. Visa tai buvo panašu į nusikaltėlių sulaikymo operaciją.

Pasak bičiulių, Eimantas bandė išsitraukti piniginę ir staiga sustingo, lyg ir sukosėjo, po to daugiau nerodė jokių gyvybės ženklų, nebekvėpavo.

Liepė apnuoginti kūnus?

Policininkai ištempė vaikiną iš automobilio, paguldė ant žemės, įkišo jam į gerklę vamzdelį, iškvietė greitąją medicinos pagalbą.

Tuo metu vaikino draugė suskubo skambinti Eimanto tetai, kuri yra medikė ir dirba ligoninės Reanimacijos skyriuje. Moteris patarė, kad policininkai pradėtų daryti paspaudimus širdies plote.

Akivaizdu, kad patys policininkai buvo sutrikę, jie kelis kartus skambino į greitąją, be to, išsikvietė dar vieną policijos ekipažą.

Keista, bet papildomos policijos pajėgos atvyko greičiau nei medikai.

Jauni žmonės prisiminė supratę, kad reikalinga kvalifikuota pagalba, o jos vis dar nebuvo.

Tačiau atskubėję policininkai savo dėmesį nukreipė ne į gyvybės ženklų nerodantį vaikiną. Jie ėmėsi krėsti jo draugus. Merginos buvo priverstos pakelti marškinėlius ir apnuogindamos kūnus įrodyti, kad po jais neslepia kvaišalų.

Policininkai ne kartą kartojo klausimą: "Ką vartojote?" Jaunuoliai atsakinėjo: "Nieko."

Apalpo išsigandęs policijos

Išorinių sužalojimo žymių ant mirusio vaikino kūno neaptikta. Teks palaukti, kol sostinėje dirbantys ekspertai ištirs vaikino kraują.

"Kol kas dar neturime išvados apie mirties priežastį. Galime tik spėti, kad tai – širdies problemų padarinys. Greitosios ekipažas aparatais nustatė širdies skilvelių virpėjimą. Tokiu atveju reikia atlikti elektrošoko procedūrą. Aišku, jie tai darė, bet širdis "neužsivedė". Prie molo greitosios ekipažas Eimantą gaivino daugiau nei pusvalandį. Labai keista, kad atvažiavo ne reanimobilis ir ne gydytojas, o felčerė", – savo pastebėjimais dalijosi velionio giminaitė.

Moteris pasakojo, kad vaikinas užaugo be mamos, ji staiga mirė, kai berniukui tebuvo metai. Todėl giminaičiai vaiką labai mylėjo ir labai juo rūpinosi.

Kai Eimantui buvo 15 metų, giminaičiai jam padovanojo motorolerį. Jo variklis nebuvo galingas, tad juo važinėti paauglys galėjo ir neturėdamas vairuotojo pažymėjimo.

Kartą gatvėje jį ėmė vytis policininkai įjungtais automobilio švyturėliais ir garsiniu signalu. Įsukęs į močiutės namų kiemą nuo patirto streso paauglys nugriuvo ir prarado sąmonę.

Kai jo močiutė grįžo iš kaimynės iškvietusi medikus, anūkas jau buvo atsigavęs ir prašė nekviesti greitosios.

"Jis buvo labai jautrus. Kažkodėl būtent policininkų elgesys jam antrą kartą sukėlė tokią būseną. Po pirmojo apalpimo mes atlikome visus tyrimus, bet nei širdies patologijos, nei pakitimų galvos smegenų kraujotakoje nebuvo aptikta, – atviravo Eimanto teta. – Taip išgąsdinti žmogų, kad jam sustotų širdis, nėra normalu. Su visa pagarba policijai pati jiems sakiau: juk jie turi mus ginti ir saugoti, o ne kelti mirtiną stresą. Juk ir visi Eimanto draugai buvo be galo išgąsdinti. Čia draugas miršta, o šalia policininkai jo draugams marškinius kilnoja", – stebėjosi mirusiojo giminaitė.

Vidaus tyrimo tarnybai – užduotis

20-metis vaikinas mokėsi kolegijoje, svajojo apie studijas universitete, neturėjo jokių reikalų su policija.

Dėl Eimanto mirties atliekamas ikiteisminis tyrimas, kol kas siekiama nustatyti mirties priežastį.

Alfonsas Motuzas / Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Andromeda Grauslienė ne kartą pabrėžė, kad pareigūnai ir toliau aktyviai tikrins jaunimo susibūrimo vietose sutiktus jaunus žmones. Tikslas – demaskuoti kvaišalų vartotojus.

Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas teigė, kad tarnybinis patikrinimas dėl pareigūnų veiksmų nėra atliekamas, bet Vidaus tyrimų poskyrio pareigūnams įvykio medžiaga perduota, jų paprašyta patikrinti, ar policininkai dirbo nenusižengdami tarnybos reikalavimams.

A.Motuzas patvirtino, kad automobilyje rastas viskio butelis buvo nugertas tik vos vos, tad jaunuoliai negalėjo būti smarkiai apgirtę.

Viršininko žiniomis, policininkų pasirodymas automobilyje sėdėjusiems jaunuoliams nebuvo netikėtas, jie matė, kad atvažiavo policijos mašina ir prie jų eina pareigūnai. Eimantas esą net kelis kartus pakartojęs klausimą: "Kas dabar bus?"

"Žiūrėsime, ar policininkai veikė pagal instrukcijas, per kiek laiko atvyko medikai. Esame surinkę medžiagą, apklausti visi liudininkai. Narkotikų nerasta, tai patvirtino kinologai, kurie dirbo įvykio vietoje. Laukiame medicinos ekspertų išvadų. Vaikinas lyg ir buvo minėjęs draugei apie kažkokius jaučiamus skausmus, – dalijosi žiniomis policijos komisariato viršininkas. – Kiekvienas žmogus yra individualus. Situacija buvo nestandartinė. Gal kuris nors pareigūnas turėjo įjungtą "body" kamerą, įrašas padėtų išaiškinti tikrąją tiesą. Būtina viską detaliai išsiaiškinti, kad neliktų jokių neatsakytų klausimų."


Policijos komentaras

"Siekiant, kad neliktų neatsakytų klausimų ar abejonių, šiuo metu atliekamas vidinis patikrinimas, kurio metu bus peržiūrėtos visos su įvykiu susijusios aplinkybės. Pateikiamoje vaizdo medžiagoje, galite pamatyti to vakaro įvykių eigą užregistruotą pareigūnų vaizdo fiksavimo priemonėmis. Mirtis, ypač tokio jauno žmogaus, visuomet labai jautrus dalykas. Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas nuoširdžiai užjaučia mirusio jaunuolio šeimą dėl netekties".

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (97)

Tomas

Ne ten problemos ieshkot, reikia gaudyti tuos kurie platina ir zudo musu jaunima nebus pasiulos, nebus ir vartojimo. Tegul pirma savo korumpuota tvarta ishsimeze.

To Suirdna

Tikra tiesa,koks jiem skirtumas kas kaip svaiginasi, jeigu priblemu nekelia tai jo reikalaskaio jis nori nuodytis. Pilna vagiu, pedofilu, smulkiu nusikalteliu pinigus atimineja ciu ir zmones badanciu, o jiem blt svarbu kas kaip svaiginasi. Gal rintai i namus tuoj prades vaiksciot ir tikrint kas kaip svaiginasi... Supista policine valstybe...

NEI VIENI NEI KITI NEKALTI KOL TEISMAS TO NEIRODE ;D

aš tai matau videke kad prieina pirmiausia prie vairuotojo, paklausia ka veikia, tada liepia pateikti dokumentus, pasiziuri i keleivio dureles nemato nieko tiksliai, atidaro duris ir pasako kad ir reikės pateikti dokumentus ir uždaro. taigi legit kur prozektorius i veida? apie pasakojima tai buvo susidares vaizdas, kad atejo atidare duris prozikas i veida ir duok dokus :D kitas jau kur i veida svitina tai del to kad mato kad zmogus lyg apsvaiges stipriai, taip pat mergina is galo pati duris atsidaro ir islipa ziuret :D tai vadinas durys buvo uždarytos, as manau ir jus patys sviestumėt ju vietoje i akis. geriausia kad mentai patys nerimauja del vaikino o mergikes da cia "aciu dievui, kad atvaziavot" ne kad tiesiog patylėt ir neblaskyt. taip vaizdas apkarpytas nes 3 kameros sujungtos i viena, ir nukirpta dalis yra bet principas, kad jie nieko bloga nepadare, NEI VIENI NEI KITI NEKALTI KOL TEISMAS TO NEIRODE ;D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS