Paspruko iš policijos komisariato: bėglį gaudė būrys pareigūnų | KaunoDiena.lt

PASPRUKO IŠ POLICIJOS KOMISARIATO: BĖGLĮ GAUDĖ BŪRYS PAREIGŪNŲ

Sužinojęs, kad bus suimtas ir uždarytas į areštinės kamerą vagystėmis kaltinamas jaunas vyras pabėgo iš Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato.

Trečiadienį, apie 17 val., 32 metų vyras atėjo registruotis į policijos komisariatą. Tokį įpareigojimą jis buvo gavęs, nes yra kaltinamas nedidelės vertės daiktų vagystėmis.

Registruodamasis jis pamatė, kad pareigūnai varto dokumentus. Pasirodo, juos jau buvo pasiekęs sprendimas suimti šį asmenį.

Kartą jis neatvyko į teismo posėdį, todėl bylą nagrinėjantis teisėjas pakeitė kardomąją priemonę ir vietoje įpareigojimo periodiškai registruotis policijos komisariate jam buvo skirtas suėmimas.

Supratęs, kad namo nebepareis, jaunas vyras leidosi bėgti.

Klaipėdos policijos komisariato pastatas yra naujas, jame įrengta daugybė užraktų, todėl be magnetinės kortelės iš jo išeiti neįmanoma, net tame pačiame pastate skirtingi padaliniai vienas nuo kito atskirti rakinamomis durimis.

Vagis ilgai nesvarstė, kaip įveikti užrakintas duris, jas tiesiog išspyrė.

Aplinkybės tądien jam klostėsi palankiai, laukujės komisariato durys prie budėtojų dalies tuo metu buvo atviros.

Gaudynes stebėję žmonės turėjo gerokai nustebti – gatve skuodė žmogus, o paskui jį bėgo keli policininkai, netrukus automobiliais jo ieškoti išvažiavo trys patrulių ekipažai.

Bėglys spruko ne į Kauno gatvės daugiabučių namų kiemus, o link Šilutės plento. Gaudynės truko neilgai, vos po ketvirčio valandos policininkai jį sučiupo Šilutės plente, netoli Neįgalumo nustatymo tarnybos pastato.

Taip vyras užsidirbo dar vieną baudžiamąją bylą, jis bus teisiamas už tai, kad būdamas suimtas pabėgo iš policijos komisariato. Baudžiamasis kodeksas už šį nusikaltimą numato arešto arba laisvės atėmimo bausmę iki trejų metų.

Klaipėdos apskrities policijos komisariate dėl šio atvejo atliekamas ir tarnybinis patikrinimas, pareigūnai aiškinasi silpnąsias pastato saugumo vietas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

jo

Vaiku darzelis,net ir to nesugeba,

Lauris .R

Kokie jie policininkai jie pazazituojantys darinei

skirtumas yra ar ne ?

jis gi nebuvo suimtas, buvo tik dokumentai, kad reikia ji suimti... skirtumas akivaizdus ir neuzdirba jam papildomo teistumo nes policijos pareigunu neprofesionalumas akivaizdus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS