Penkių mėnesių sūnų, įtariama, pro langą išmetęs tėvas gydomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje | KaunoDiena.lt

PENKIŲ MĖNESIŲ SŪNŲ, ĮTARIAMA, PRO LANGĄ IŠMETĘS TĖVAS GYDOMAS ROKIŠKIO PSICHIATRIJOS LIGONINĖJE

Penkių mėnesių savo sūnų, kaip įtariama, pro langą išmetusiam jo tėvui nustatyti psichikos ir elgesio sutrikimai, jam reikalingas gydymas, jis negali atsakyti už savo veiksmus.

Tokią išvadą teisėsaugos pareigūnams pateikė ekspertai, atlikę psichiatrinę-psichologinę ekspertizę.

„Ikiteisminio tyrimo metu įtariamajam buvo atlikta teismo psichiatrinė-psichologinė ekspertizė, kuria jam buvo nustatyti psichikos ir elgesio sutrikimai, dėl kurių įtariamajam reikalingas gydymas, todėl Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų 2024 m. vasario 28 d. nutartimi įtariamasis patalpintas į viešąją įstaigą Rokiškio psichiatrijos ligoninę iki 2024 m. gegužės 18 d.“, – Eltai pirmadienį sakė Klaipėdos apylinkės teismo atstovė Monika Vismantė.

Eltos žiniomis, ekspertai nustatė, kad vyras negali suvokti savo veiksmų ir už juos atsakyti, išvadoje kalbama ir apie ilgalaikį narkotikų vartojimą. Tokiu atveju stoti prieš teismą jis negalės.

„Ikiteisminiame tyrime yra pradėtas procesas dėl priverčiamųjų medicinos priemonių taikymo“, – Eltai sakė bylos tyrimą kontroliuojantis Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Arūnas Saunorius.

Pasak jos, tai tarpinė nutartis, tai dar nėra galutinis procesinis sprendimas, ikiteisminis tyrimas dar atliekamas, jam vadovauja prokuroras, jis ir kreipėsi į teismą dėl procesinių veiksmų – įtariamojo atidavimui į ekspertinę įstaigą.

ELTA primena, kad pernai lapkritį po vieno daugiabučio langais buvo rastas kūdikis. Nusikaltimu buvo įtartas jo 1998 metais gimęs tėvas. Vaikas buvo išmestas pro balkoną pirmajame aukšte, tačiau smurtą patyrė ir iki išmetimo.

Kūdikis neišgyveno ir vėliau mirė.

Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas Rimantas Kėvalas yra sakęs, kad vaikas patyrė kur kas žiauresnį smurtą ir ne išmetimas pro langą lėmė mirtį.

Kūdikio tėvas anksčiau buvo nuteistas ir kalėjo benamio nužudymo byloje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS