Per plauką nuo tragedijos – skendo moteris su trimis vaikais | KaunoDiena.lt

PER PLAUKĄ NUO TRAGEDIJOS – SKENDO MOTERIS SU TRIMIS VAIKAIS

Nuolatiniai gelbėtojų perspėjimai saugoti savo gyvybes pasiekia ne visus poilsiautojus. Šeštadienį Smiltynėje skendo moteris su trimis dukromis, besimaudžiusios draudžiamoje vietoje. Tą pačią dieną aptiktas nežinomos tapatybės negyvo vyro kūnas.

Kaitrų šeštadienį Klaipėdos paplūdimius užgulė poilsiautojai. Vanduo įšilęs iki 19–20 laipsnių, todėl žmonės noriai brenda į jūrą. Vis dėlto vandens pramogos keturiems poilsiautojams, nesilaikiusiems saugumo reikalavimų, vos nesibaigė tragiškai.

Perpiet Smiltynėje pagalbos prireikė moteriai su trimis mažametėmis dukromis. Laimei, žaibiškai sureagavę gelbėtojai saugiai pargabeno nelaimėles į krantą.

„Papuolusios į duobę pasimetė, supanikavo ir ėmė skęsti. Gelbėtojai iškart jas ištraukė“, – informavo biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Į Lietuvos pajūrį moteris su trimis 9–11 metų dukromis atvyko iš Estijos. Važiuoti į ligoninę jos atsisakė.

Poilsiautojos maudėsi šalia ženklo „Duobė“. Paplūdimyje informacija apie pavojų pateikiama lietuvių ir anglų kalbomis, todėl vargu, ar estės galėjo nesuprasti ženklo.

Papuolusios į duobę pasimetė, supanikavo ir ėmė skęsti. Gelbėtojai iškart jas ištraukė.

Šeštadienį plevėsavo geltona vėliava, leidžianti maudytis.

Tą pačią dieną apie 19 val. jūroje ties Smiltyne, maždaug 100 metrų nuo kranto, pastebėtas plūduriuojantis negyvo vyro kūnas.

Pasak A. Siakki, sustingusį kūną srovė nešė nuo Juodkrantės pusės Smiltynės molo link.

Vyras dėvėjo tik juodas maudymosi glaudes ir segėjo sidabrinės spalvos laikrodį. Policijos pareigūnai pradėjo tyrimą mirties priežasčiai nustatyti.

Patys gelbėtojai tik skėsčioja rankomis. Situacija išties mįslinga, nes iki šiol nėra žinomi nei vyro tapatybė, nei laikas, kada vyras nuskendo. Paplūdimyje nebuvo rasta jokių daiktų ar ką nors apie įvykį žinančių liudininkų.

„Pačiame paplūdimyje gelbėtojai jokių rūbų nerado, už paplūdimio ribų Juodkrantės link – taip pat. Sekmadienio rytą mūsų valytojai valė pliažus, irgi nieko nematė“, – stebėjosi pašnekovas.

Neatmetama, kad vyras vandenyje praleido ilgiau nei parą, nes kūnas – stipriai pamėlęs ir sustingęs, maža to, plūduriavo paviršiuje.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Melagiai

Informaciją apie pavojų būtent Smiltynėje dar penktadienį skelbė tik lietuvių ir rusų kalbomis. Kodėl meluojama apie anglų kalbą? Būtų skelbę angliškai, gal būtų supratę. Kaip visad bando patys apsiginti... lietuviai...

Tam padarui Eii

Troli putlerio tu sušiktas. estai ypatingai nusistate prieš ruskiu kalba ir jiems ji visiškai neidomi

...

Tie vaikai JAU atimti?..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS