Po 24 metų gyvenimo kartu – žmogžudystė virtuvėje: klaipėdietė vyrą nudūrė peiliu | KaunoDiena.lt

PO 24 METŲ GYVENIMO KARTU – ŽMOGŽUDYSTĖ VIRTUVĖJE: KLAIPĖDIETĖ VYRĄ NUDŪRĖ PEILIU

Moters įvykdyto nusikaltimo klasika galima būtų vadinti klaipėdietės Rūtos Vaitkienės atvejį. Moteris vieninteliu peilio smūgiu nužudė savo sugyventinį ir už tai atsidūrė už grotų.

Teismas skyrė jai švelnesnę nei įstatymo numatytas vidurkis už panašius nusikaltimus bausmę. 55 metų moteris labai jaudinosi laukdama verdikto. Nuosprendžiu jai paskirta devynerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Šiemet kovo 25-ąją neblaivi R.Vaitkienė iš girto sugyventinio išgirdo įvairių priekaištų.

Vyras ne kartą keldavo namie triukšmą, moteris patirdavo smurtą.

Minimą vakarą sugyventiniai ne tik barėsi, bet ir susistumdė. Moteris griebė ant stalo buvusį peilį ir smogė sugyventiniui. Išsigandusi savo poelgio R.Vaitkienė suskubo kviesti medikus, bet smūgis buvo mirtinas – vyro nepavyko išgelbėti.

Pasak teismo, nėra pagrindo daryti išvadą, kad moteris veikė būtinosios ginties situacijoje. Mat abu sugyventiniai konfliktuodavo ir neretai mušdavosi, o neblaivi kaltinamoji taip pat elgdavosi agresyviai ir nebuvo žymiai fiziškai silpnesnė už smulkaus sudėjimo nukentėjusįjį.

Namuose buvo ir kitų asmenų, kurių pagalbos R.Vaitkienė galėjo paprašyti.

Moteris tikino norėjusi tik pagąsdinti įsismarkavusi sugyventinį.

Teismo vertinimu, ji suvokė, kad smūgis peiliu gali sukelti realią grėsmę sugyventinio gyvybei. Nors R.Vaitkienė nenorėjo atimti gyvybės, tačiau sąmoningai leido tokiems padariniams atsirasti.

Karštakošiško poelgio pasekmės tragiškos – 24 metus trukęs poros gyvenimas baigėsi, vyras mirė, moteris atsidūrė už grotų. Bendra jų dukra neteko abiejų tėvų.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Telsisketa

Tai vyras kaltas matyt ją pavedė iki to

pensininkei

esi jau sena bet matosi kad gyvenimo nepažysti.. Argi mažai pavyzdžių kai žmonės per kelis metus, ką čia šnekėt, PER KELIS MĖNESIUS pasikeičia į visiškai kitokius ? Dažniausiai žmonės apsivedę gyvena gražiai kokius 5-7 metus o paskui sunkus būvis, vergiškas darbas ir nepritekliai padaro savo. Prasideda depresijos, nervų pakrikimai kuriuos retas kuris gydosi(o ir gydymas kainuoja..). Žinoma, yra ir tokių kur nežinia dėl kokių priežasčių keičiasi į blogą pusę. Gyvena gerai, viskas - be rūpesčių..Apie juos sakoma ,,gera duona šikną drasko"..

pensininkė

kokio nori gyvenimo tokį pasirenka ko su tokiu gyventi kokia nauda iš tokio vyro ką vaikas mato tokiuose namuose matosi kad ir pati stiklelį kilnojo neblogai skirkitės ir nesikankinkite vienas šalia kito bet matyt abiem buvo gerai ir rezultatas aiškus vienam kapinės kitam kalėjimas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS