Po išbandymo ugnimi „Meridiane“ skaičiuojami nuostoliai | KaunoDiena.lt

PO IŠBANDYMO UGNIMI „MERIDIANE“ SKAIČIUOJAMI NUOSTOLIAI

Miesto simboliu vadinamas laivas „Meridianas“ po penktadienį patirto išbandymo ugnimi vėl laukia lankytojų. Laivo darbuotojai sutvarkė restoraną ir jau kitą dieną po gaisro surengė privatų vakarą.

Bendrovės Restorano „Meridianas“ vadovas Gediminas Gudavičius tikino, kad kol kas nesuskaičiuota, kokią žalą padarė liepsnos.

„Sudegė du minkštasuoliai, kelios kėdės, du stalai, nukentėjo turėklai, apdegė gelbėjimo ratas. Tačiau ne tai didžiausia bėda. Nukentėjo laivo denis, apie 20 kvadratų. Nežinau, ar užteks peršlifuoti lentas, ar teks jas keisti. Bet vis tiek džiugu, kad įgula susitvarkė, reagavo žaibiškai, gesintuvais suvaldė ugnį, o atvykusiems ugniagesiams tik liko užbaigti darbą kaip priklauso“, – kalbėjo G.Gudavičius.

Pasekmės: restoranas skaičiuoja nuostolius, kurių pridarė ugnis. Aiškinamasi, ar reikės iš esmės remontuoti laivo denį. (Skaitytojo nuotr.)

Įtariama, kad gaisras kilo nuo lauko šildytuvo, kuris kūrenamas dujomis. Veikiausiai sprogo dujų balionas. Nuo jo užsidegė greta buvę minkštasuoliai.

Gaisro metu restorane buvo 14 lankytojų. Įgula, kurią sudarė aštuoni nariai, pajutę dūmus, griebė gesintuvus ir puolė gesinti liepsnų. Kiti darbuotojai evakavo klientus.

Pernai spalį buvo atliktas laivo profilaktinis remontas.

Barkentina visiškai atnaujinta buvo prieš aštuonerius metus. Laivą, sugrįžtantį į senąją savo vietą, tuomet pasitiko minios klaipėdiečių.

Tai, kad miestiečiams yra svarbus miesto simbolis, byloja ir tai, kokiais komentarais žmonės reagavo į žinią apie gaisrą laive – vieni reiškė užuojautą, kiti tikino, kad matant liepsnas „Meridiane“ iš skausmo degė jų širdys.

GALERIJA

  • Po išbandymo ugnimi „Meridiane“ skaičiuojami nuostoliai
  • Po išbandymo ugnimi „Meridiane“ skaičiuojami nuostoliai
Skaitytojo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

vienur gaisras kitur remontas

Laive gaisras, Žvejukuose remontas kurį daro vis ta pati firma. Ką tik remontuoti reikia - nugali vis tie patys...Keli dešimtmečiai vis tie patys. Įdomu, o kas iš to gauna naudą? Atspėti nesunku.

Anonimas

vagys ! laiva NUPIRKO uz 1 Lt sutvarke UZ valdiskus ir zmones dar primete O DABAR dar spektakli pavare !!!DDDDD

To klp

Nu tu ir lochas..kaimieti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS