Po kivirčo bandė padegti duris | KaunoDiena.lt

PO KIVIRČO BANDĖ PADEGTI DURIS

  • 0

Įtartas grasinęs nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogus sveikatą bei pabandęs visuotinai pavojingu būdu sunaikinti svetimą turtą plungiškis teismo pripažintas kaltu.

Praėjusią savaitę teismo sprendimu 24 metų jaunuoliui dėl tokio poelgio skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymas atidėtas dvejiems metams. Jis taip pat įpareigotas dirbti arba būti registruotas darbo biržoje, nevartoti alkoholio ar kitų psichiką veikiančių medžiagų.

Balandžio 1-ąją, pajutusi benzino kvapą, moteris išėjo į daugiabučio laiptinę ir pamatė nepažįstamąjį, liejantį benziną ant jos kaimyno buto durų.

Nepažįstamasis išsigando ir pabėgo, o moteris iškvietė policiją.

Aiškinantis įvykio aplinkybes, nustatyta, kad kiek anksčiau kaltinamasis dalyvavo išgertuvėse, kurių metu tarp jo ir nukentėjusiojo kilo konfliktas.

Kaip įtariama, padauginęs alkoholio įtariamasis pagrasino nukentėjusįjį nužudyti ar sunkiai sutrikdyti jo sveikatą, o išėjęs iš vakarėlio nuėjo ne namo, bet į degalinę, kur įsigijo žiebtuvėlį ir benzino. Nešinas pirkiniais šis žmogus nuėjo prie nukentėjusio buto durų ir ant jų išliejo įsigytą benziną. Keistą kvapą pajutusi to paties daugiabučio gyventoja jam sutrukdė įžiebti žiebtuvėlį, tad padegti buto jis nespėjo.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokuroras Mindaugas Vilnius ikiteisminį tyrimą baigė pareiškimu dėl bylos nagrinėjimo pagreitinto proceso tvarka.

Byla Plungės apylinkės teismo Plungės rūmus pasiekė balandžio 13 dieną.

Teismo nuosprendis dar neįsiteisėjęs, tad gali būti skundžiamas.

Nuteistasis prieš dvejus metus buvo nuteistas už nesunkų kito žmogaus sužalojimą. Tada ja buvo skirtas metų laisvės apribojimas, tai yra, jam buvo suteikta teisė pasitaisyti laisvėje. Be to, tris mėnesius jis turėjo lankyti elgesio korekcijos kursus. Šis teistumas bandymo padegti metu dar nebuvo išnykęs.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS