Po linksmų vestuvių – kraupi nežinia ir viltis | KaunoDiena.lt

PO LINKSMŲ VESTUVIŲ – KRAUPI NEŽINIA IR VILTIS

Klaipėdoje – nerimas dėl nežinia kur dingusio jauno vyro. Jo pasigesta, kai klaipėdietis išėjo iš draugų vestuvių ir negrįžo namo. Bičiuliai nelaukia policijos darbo rezultatų, jie patys ėmėsi aktyvių paieškos veiksmų.

Dingo kaip į vandenį

Pirmadienio rytą Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai išplatino žinią apie ieškomą 31-erių Evaldą Rusį. Jo draugų pagalbos prašymas jau sekmadienį vakare sprogdino socialinius tinklus.

Kaip pasakojo dingusiojo bendradarbė tatuiruočių salone "Black tattoo crew" Lorita Goriagina, šeštadienį vakare būrys artimųjų ir draugų šventė jos vestuves.

Jose dalyvavo ir E.Rusys. Sekmadienį vėlokai pabudę po puotos vestuvininkai ne iškart suprato, kad bičiulis dingo. Jaunikis pamatė paliktą E.Rusio telefoną.

Pirmadienį Evaldas turėjo dirbti, bet nieko blogo nenujausdami bičiuliai išeiginės dienos popietę nenorėjo jo trukdyti, manė, kad ir jis, kaip daugelis drauge šventusiųjų, dar ilsisi.

"Pusė draugų, dalyvavusių vestuvėse, mums neatrašė iki vakaro. Pradėjome Evaldo ieškoti, nes jis yra pareigingas, jei kas pasikeisdavo ir jis negalėdavo dirbti, visada pranešdavo. Nors jo telefonas buvo pas mus, žinojome, kad jis visada būna įsijungęs kompiuterį, bandėme susisiekti  skambindami per "Facebook". Iki vakaro Evaldas neatsiliepė, niekaip nesisekė su juo susisiekti. Tada iš telefono sužinojome jo draugų kontaktus, pradėjome skambinti jiems, klausinėjau, gal žino, kur jis yra, tikėjomės, kad kažkur miega ar kas ką girdėjęs. Jau knietėjo eiti į policiją. Visi pradėjo vienas per kitą ieškoti, bet jokių žinių nesulaukėme", – pasakojo L.Goriagina.

Apskambinome visas ligonines, bet apie žmogų tokiu vardu ir pavarde jokios informacijos niekur nepavyko rasti.

Draugai susisiekė su E.Rusio tėvais.

Mama turėjo pietinėje Klaipėdos pusėje gyvenančio sūnaus buto raktus. Namie ji rado tik šunį, buvo akivaizdu, kad po bičiulių vestuvių vaikinas namo nebuvo grįžęs.

"Apskambinome visas ligonines, bet apie žmogų tokiu vardu ir pavarde jokios informacijos niekur nepavyko rasti. Jau daugiau nei 30 valandų, kai jį paskutinį kartą matėme", – pirmadienį ryte pasakojo dingusiojo kolegė.

Tėvai sekmadienį vakare suskubo skambinti į policiją, paaiškėjo, kad tarp sulaikytųjų šio vaikino taip pat nėra.

Oficialų pareiškimą dėl sūnaus dingimo tėvai parašė pirmadienį ryte.

Portretas: teigiama, kad ieškomas E.Rusys yra linksmo būdo, o vestuvėse buvo vakarėlio siela. "Facebook" paskyros "Evaldo paieška" nuotr.

Kinologai nepadėjo

Draugai ne tik telefonais ieškojo E.Rusio, jie ėmėsi konkrečių paieškos veiksmų.

Sekmadienį vakare bičiuliai išsikvietė kinologus.

Tikėtasi, kad iš Kauno kinologo atsivežtas dresuotas ieškoti žmonių šuo, kuriam duota pauostyti Evaldo daiktų, aptiks jo pėdsakus Klaipėdos centre.

Miesto centre, kur paskutinį kartą matytas E.Rusys, po lietaus ir ilgoko laiko pėdsekys šuo negalėjo padėti.

E.Rusio ieškantys draugai baiminasi blogiausio. Išeinančio iš pokylio bičiuliai jo klausė, ar reikia iškviesti taksi.

Tačiau Evaldas kategoriškai atsisakė. Iš restorano jis ėjo per kiemą, už kurio, vos perėjus neplačią Danės gatvę, srovena upė.

Išeidamas jis nesakė, ar eis namo. Mes nežinodavome jo planų, galėjo kur pas pažįstamus nueiti ar kur kitur užsukti.

"Prašėme policijos leidimo kartu peržiūrėti vaizdo kamerų įrašus, bet tokios informacijos mums neteikia. Nėra jokio kabliuko, už kurio būtų galima užsikabinti, – kalbėjo apie penkerius metus E.Rusį pažįstanti L.Goriagina. – Jis toks linksmuolis, tą vakarą buvo vakarėlio siela. Išėjo gerokai įkaušęs, buvome įpratę, kad paprastai tokiose situacijose traukdavo tik namo. Visi, kas jį pažįsta, žino, kad jei kada dingdavo, jam viskas būdavo gerai. Išeidamas jis nesakė, ar eis namo. Mes nežinodavome jo planų, galėjo kur pas pažįstamus nueiti ar kur kitur užsukti."

Patarė geriau nenardyti

Dingusiojo draugai pirmadienį ryte "Facebook" sukūrė E.Rusio paieškos paskyrą ir paskelbė ieškantys narų, kurie galėtų apžiūrėti Dangės dugną.

Tiesa, policijos pareigūnai jiems patarė to nedaryti, paieškos veiksmai turi būti suderinti ir oficialūs.

Bičiuliai buvo pasiryžę patys sumokėti už darbą, kad tik būtų atmestos visos įmanomos šiurpiausios versijos.

Žinia apie vaikino paiešką pasklido labai plačiai, vieni tik dalijosi ja, kiti bandė padėti suteikdami žinių apie samdomus narus ar patardami upės krantus apžiūrėti dronu.

Sekmadienį bičiuliai krantines apžiūrėjo tris kartus ir patys pastebėjo, kad vandens srovė keitėsi.

Prie krantinės žvejojantys vyrai tikino, kad upės vanduo – pakilęs, mat savaitgalį pūtęs stiprus vėjas tingią Dangę papildė marių vandeniu.

Internetu skriejančiuose patarimuose svarstyta, kad žvalgytis derėtų ne arčiau marių, o priešingai, toliau "Meridiano".

Pirmadienį Evaldo draugai žvalgėsi į Dangę ne tik abiejose upės pusėse, atidžiai apžiūrėjo pilies uostelį, žvalgėsi vandens telkinyje prie Jono kalnelio, žiūrinėjo ir piliavietės teritorijoje, patikrino buvusio policijos komisariato Jūros gatvėje teritoriją ir kiemus tarp šios Danės gatvių.

Ketinta kreiptis į senosios perkėlos keltų darbuotojus ir paprašyti juos pasižvalgyti mariose.

Bičiuliai planavo Evaldo ieškoti ir Smiltynėje, kur jis mėgsta pabūti vienas. Netruko paaiškėti, kad jo ten nesilankyta jau seniai.

Draugai pasitelkė į pagalbą paieškai net E.Rusio šunį, tikėdamiesi, kad augintinis padės rasti šeimininką.

Popietę internetu atsiliepė žmogus, tikinęs E.Rusį matęs sekmadienio naktį netoli pasukamojo tiltelio, prie laivų. Kur po to dingo vaikinas, žmogus nematė.

Tikisi rasti gyvą ir sveiką

Socialiniuose tinkluose kažkas pranešė, kad policininkai neleidžia draugams patiems imtis paieškos veiksmų.

Tačiau Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Andromeda Grauslienė patikino, kad kažkas kažko nesuprato.

"Priešingai, jeigu šeimos nariai ar draugai nori, jie gali imtis lygiagrečios paieškos. Pareigūnų grupė, ieškanti dingusiojo, turi veiksmų planą. Dabar jie išvyko parsivežti vaizdo stebėjimo kamerų įrašų, kamerų toje teritorijoje yra ne viena. Pirmiausia įrašai bus peržiūrėti, taip tikimasi nustatyti vaikino judėjimo kryptis. Tai reikalauja nemažai laiko ir pajėgų. Jeigu bus matyti, kad jis nuėjo Dangės pusėn, kvies narus, – pirmadienį dėstė policijos komisariato atstovė. – Šią minutę galiu patikinti, kad jokių žinių apie ieškomo asmens buvimo vietą nėra."

Andromeda Grauslienė: tikimės, kad šį kartą viskas bus gerai ir jaunas vyras atsiras gyvas ir sveikas.

Policininkai tikino, net jeigu pareiškimas dėl žmogaus dingimo parašomas savaitgalį ar naktį, tai nereiškia, kad realiai dingusiojo bus pradedama ieškoti tik darbo dieną.

Mieste tuo metu dirbantiems pareigūnams išplatinama dingusiojo nuotrauka bei apibūdinimas.

Pranešimą apie paiešką nedelsiant viešina ir komunikacijos grupė.

"Laimė, ieškomi asmenys labai greitai atsirasdavo, faktiškai per porą valandų, ypač pasiklydę senyvo amžiaus žmonės. Nusikalstamų veikų registravimo skyriaus pareigūnai dirba visą parą, jų pamaina trunka ne aštuonias valandas. Sistema veikia, toks tyrimas vyksta nepertraukiamai. Tikimės, kad šį kartą viskas bus gerai, ir jaunas vyras yra gyvas ir sveikas. Kai tik jis atsiras, mes išplatinsime apie tai pranešimą", – teigė A.Grauslienė.

Ieškojo ir ant stogo

Dangės upė yra ta vieta, kur neretai randami miesto centre be žinios dingę žmonės. Joje nuskendo keli jauni vyrai ir net paauglys.

Prisimenant prieš kelerius metus po vakarėlio namo ėjusio vaikino paieškos istoriją, galima net manyti, kad vanduo neblaivius asmenis tarsi traukia.

Tada vaizdo kamerų įrašai parodė, kad Naująja Uosto gatve žiemos naktį ėjęs gerokai neblaivus vaikinas suko ratus aplink vieną naują pastatą, tačiau kaip jis įkrito į upę, užfiksuota nebuvo.

Kadangi vėliau dingusiojo kūnas buvo rastas mariose, spėliota, kad jį ten nunešė srovė.

Vėliau dar vienas jaunas vaikinas nuskendo Dangėje išėjęs iš Žvejų gatvėje esančios kavinės.

Dar vėliau paauglys, gyvenęs pietinėje miesto pusėje, daugiau nei po mėnesio nuo dingimo aptiktas upėje. Jo ieškota Kairių laukuose ir miškuose, žvalgytasi netoli namų ir net ant daugiaaukščių namų stogų.

Po visų šių įvykių garsiai kalbėta, kad krantinės be atitvarų yra nesaugios ir ypač apie būtinybę vaizdo kameras įrengti visose Dangės krantinėse.

Nepaisant viso to, šįsyk yra vilties, kad prapuolęs vaikinas neįkrito į upę ir anksčiau ar vėliau atsiras.

GALERIJA

  • Po linksmų vestuvių – kraupi nežinia ir viltis
  • Paieška: dingęs E.Rusys į draugų vestuves ėjo vilkėdamas raudonais rūbais. Dingusiojo draugai pirmadienį žvalgėsi abiejose Dangės pusėse.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Nesvarbu

Ka ji meluoja, ji visiems skambinejo jau 12 valanda sekmadieni. Skelbe kad dinges nors jo namu netikrino. Melage, manipuliatore.po puses metu gal tiesa pasakys ???? Prsdangino patys ir nekitaip!

Nu jo

Kuom deti atitvarai jei visokie prisigėrę,nestabilios psichikos šlaistosi.Čia nors ir tvora užtverk , vis tiek perlips!!!

Visai nieko

Ta Andromeda.nors as gyvenu su Kometa bet su ja susipazinciau trumpam
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS