Po paskelbtos pareigūnų paieškos vyras rastas Vokietijoje | KaunoDiena.lt

PO PASKELBTOS PAREIGŪNŲ PAIEŠKOS VYRAS RASTAS VOKIETIJOJE

Beveik mėnesį ieškotas be žinios dingęs Egidijus Šegžda, anksčiau besivadinęs Aidu Paulavičiumi, rastas užsienyje gyvas ir sveikas.

Balandžio pabaigoje uostamiesčio policijos pareigūnai pradėjo oficialią 36-erių vyro paiešką. Jis ieškotas, kaip eilinis nežinia kur esantis arba dingęs be žinios asmuo.

Iš tiesų, šio vyro pasigedo Klaipėdos psichikos sveikatos centro medikai. Mat klaipėdiečio sveikata jie ėmėsi rūpintis po to, kai jis buvo išleistas iš psichiatrijos ligoninės. Joje vyras buvo priverstinai gydomas po to, kai įvykdė šiurpų nusikaltimą ir ekspertų buvo pripažintas nepakaltinamu.

Grįžęs į gimtąją Klaipėdą, šis asmuo turėjo lankytis Klaipėdos psichikos sveikatos centre, kur gaudavo vaistų.

Kai jis nepasirodė šioje įstaigoje, medikai apie tai pranešė policijai.

Vyras pastaruoju metu gyveno nakvynės namuose, čia jo dingimas nesukėlė klausimų.

Paaiškėjo, kad, išėjęs iš laikino apgyvendinimo namų Viršutinėje gatvėje, E.Šegžda, niekam nepasakęs, iškeliavo į Vokietiją.

Vienoje centrinės Vokietijos vietovėje apsistojęs vyras naudojosi galiojančiais dokumentais.

Pasak policininkų, šioje šalyje vyras jokių nusikaltimų ar teisės pažeidimų neįvykdė.

„Mes savo darbą atlikome, dingusiojo be žinios byla baigta, dingusio asmens buvimo vieta nustatyta. Ką su šia informacija daryti toliau, spręs Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai. Teisėjai turės sužiūrėti, koks buvo teismo sprendimas, ar ieškotas asmuo atliko bausmę ir ar nepažeidė kokių nors įpareigojimų“, – patikino Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininkas Gintautas Mačiulaitis.

Informacija apie asmenį, kuris 2011 m. nužudė savo motiną, nupjovė jai galvą ir įdėjęs į rankinę išmetė ją į Kuršių marias, negali būti skelbiama.

Po šio nusikaltimo vyras pakeleivingomis mašinomis išvyko iš šalies, jį tąkart pareigūnai taip pat aptiko Vokietijoje.

Ar nuo nežabotos agresijos gydytas vyras privalo ir toliau būti prižiūrimas medikų, ar aplinkiniams saugu būti šalia jo – taip pat neskelbtina informacija, nes tai – asmens duomenys.

Taip paaiškino Klaipėdos psichikos sveikatos centro vadovas Aleksandras Slatvickis.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

FAKTAS

Yra gavęs vaistukų iki nusikaltimo. Viskas. To pakanka. Jei vaistukų gavo, nusikaltimas darytas jų poveikyje. JIS VISIŠKAI NEKALTAS. palikite žmogų ramybėje. Atsakomybę neša vaistukų firma, kuri į žmones sukiša preparatus, kurių poveikyje einama žudyti. Diskusija baigta. Jei kam kas neaišku, gydykitės pas psichiatrus, nes turite suvokimo problemų.

Koks bardakas ir galo nėra

Faktas: MRU eilę metų rengia teisininkus, kurie tampa ir prokurorais, ir teisėjais, ir advokatais, ir valdininkais, ir statutiniais tarnautojais. Mąstom. Virš 20 m MRU yra pritapusi narkomanė, dalyvaujanti narkobizniukuose smulkesniais ir stambesniais mastais dar nuo LTSR laikotarpio. Narkomanė patologiška, turi recidyvinį strumos sutrikimą, kurislemia NEPAGYDOMUS psichikos sutrikimus. Narkomanė turi vaikų nuo kito narkomano, ilgamečio narkotikų prekeivio... mokytis vidurinėje narkomanė nesugebėjo - blogai su galva. narkomanė nuo 2000 m įdarbinta MRU, turėjo ti vidurinės mokyklos atestatą, MRU tapo "specialiste" su diplomu... rašyti moka, bet itin blogai su galva...esamu metu įdarbinta Personalo skyriuje. Mąstom: turi prieigą prie asmens duomenų, laisvai gali šantažuoti bet ką. Narkomanė, abu jos vaikai - irgi narkomanai... Mąstom: kiek tų narkomanų MRU išleistųjų teisininkų tarpe? Juk akivaizdu - savas ratelis.

Zigmašina

Adolfai, kelkis! Per daug berazumių priviso.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS