Policininkų drausmintojui G. Savickui – įtarimai | KaunoDiena.lt

POLICININKŲ DRAUSMINTOJUI G. SAVICKUI – ĮTARIMAI

Visai neseniai policininkus drausminęs Vidaus tyrimų poskyrio viršininkas Gediminas Savickas dabar pats yra oficialiai įtariamas nusižengęs įstatymams.

Klaipėdos apygardos prokuratūra koordinuoja Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus vykdomą ikiteisminį tyrimą, kuriame dokumentų klastojimu įtariami šio komisariato buvęs Vidaus tyrimų poskyrio vadovas bei jo pavaldinė.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas birželio mėnesį, tada įtarimai buvo pateikti šio poskyrio tyrėjai. Netrukus po to G.Savickas pasiprašė išleidžiamas į pensiją, jo prašymas buvo patenkintas. Po kurio laiko įtarimai buvo pateikti ir jam.

Paprastai tariant, G.Savicko naudojamas tarnybinis automobilis buvo paliktas nelabai toli Vyriausiojo policijos komisariato mokamoje zonoje, tačiau už stovėjimą vairuotojas nesumokėjo, todėl jam buvo išrašyta bauda.

Nepatvirtintais duomenimis, Vidaus tyrimų poskyrio tyrėja surašė raštą, kuriame teigta, kad automobilis ten paliktas todėl, kad jį vairuojantis pareigūnas tuo metu vykdė tarnybos pareigas. Esama įtarimų, jog tai yra netiesa.

Tyrimą kuruojantis Klaipėdos apygardos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Romas Jasevičius teigė, kad svarbu išsiaiškinti, ar pareigūnas toje vietoje buvo tikrai tarnybos reikalais, bet šiame tyrime esą daug aspektų, kurių prokuroras kol kas nenori atskleisti.

Pasak R.Jasevičiaus, tyrimas stabtelėjo, nes pareigūnams keblu tapo apklausti G.Savicką, esą šis kaskart pateikia medikų pažymas apie nedarbingumą.

"Šiuo metu patys nenorime pernelyg viešinti šio tyrimo, todėl nepasakojame detalių. Bandome aiškintis, ar pareigūnas, toje vietoje palikęs automobilį, buvo atvykęs tarnybos reikalais. Šiame tyrime yra daug aspektų. Kiek dar užtruks tyrimas, priklausys nuo to, kaip seksis. Dabar gana sudėtinga apklausti patį G.Savicką. Jis teikia daug medicininių pažymų", – teigė prokuroras.

G.Savickas kol kas nelinkęs komentuoti prieš jį pradėto tyrimo, jis žadėjo plačiau apie tai kalbėti tada, kai viskas pasibaigs.

"Kažkam kažko reikia. Negavau dar kvietimo apklausai, kada kvies, tada ateisiu. Dabar man yra išoperuota akis", – prasitarė G.Savickas.

Vidaus tyrimų poskyrio pareigūnė, kurios atžvilgiu taip pat vykdomas tyrimas, nėra nušalinta nuo tarnybos, ji perkelta dirbti į kitą policijos padalinį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

VIDAS

Pasirodo ir G. Savickas prisidirbo. O taip uoliai gynė per teismus sūnaus uniformuotus banditus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS