Prieš nepilnametį smurtavo neuniformuoti pareigūnai? | KaunoDiena.lt

PRIEŠ NEPILNAMETĮ SMURTAVO NEUNIFORMUOTI PAREIGŪNAI?

Po kelių mėnesių pilnametystės sulauksiantis klaipėdietis pasiskundė mamai, esą buvo sulaikytas policininkų, mušamas ir terorizuojamas psichologiškai.

Nesakė savo pavardės

Klaipėdos apskrities policijos vadovas sulaukė uostamiesčio gyventojos skundo dėl pavaldinių veiksmų.

Moteris išdėstė, kad penktadienį apie 14 val. trys neuniformuoti policininkai įvairiais būdais smurtavo prieš jos nepilnametį sūnų ir nepranešė apie jo sulaikymą jai – įstatyminei nepilnamečio atstovei.

Klaipėdos miesto policijos komisariato kriminalinės policijos darbuotojai paaiškino, kad tą dieną važiuodami miestu pamatė vaikiną, kuris buvo ieškomas dėl kovo 29-osios naktį viename bare vykusių muštynių.

Pareigūnai turėjo įsitikinti, ar tai jis, ir išsiaiškinti galimybę jį apklausti.

Kai policininkai priėjo prie vaikino ir pareikalavo prisistatyti, jis nesiteikė atsakyti į klausimus, todėl pareigūnai įsisodino vaikiną į automobilį ir nuvežė į Vyriausiąjį policijos komisariatą asmenybei nustatyti.

Pareigūnų žiniomis, vaikino pavardė yra kelis kartus sušmėžavusi kriminalinių įvykių suvestinėje, jis buvo baustas už girto pasirodymą viešoje vietoje.

Du tyrimai vienu metu

Po pusvalandžio vaikinas grįžo namo ir papasakojo mamai apie nuotykius policijoje.

Moteris labai įpyko, kad nebuvo informuota apie pareigūnų veiksmus prieš sūnų, ir policininkus apskundė.

Todėl dabar vyksta trys tyrimai.

Pirmiausia kriminalistai bando aiškintis nepilnamečio veiksmus nakties muštynių metu.

Vidaus tyrimų tarnyba atlieka tarnybinį patikrinimą, kurio metu aiškinamasi, ar pareigūnai elgėsi teisėtai.

Vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyrius tuo pat metu aiškinsis, ar policininkai nepadarė nusikaltimo.

Galutinį žodį šioje istorijoje turėtų tarti prokurorai.

Žada būti griežti

Laukiama, kad skundą parašiusi moteris pateiktų sūnaus fizinio sužalojimo įrodymų. Tokius dokumentus paprastai surašo teismo medicinos skyriaus medikai.

Nepilnamečių asmenų pareigūnai apklausti be tėvų žinios neturi teisės.

Tačiau neretas atvejis, kai jiems neįmanoma prisiskambinti arba jie patys atsisako dalyvauti.

Kaip nutiko šiuo atveju, dar bus aiškinamasi.

Pasak Klaipėdos apskrities policijos viršininko Alfonso Motuzo, nusikalsti linkę vaikai neretai skundžiasi esą neteisėtais pareigūnų veiksmais, taip sukeldami tėvų gailestį atžalų atžvilgiu ir į policininkus nukreiptą pyktį.

"Kartais visaip atsitinka, neneigsiu, kad būna, kai pareigūnai perlenkia lazdą. Pas mus dabar visur filmuojama, negali būti nė kalbos apie nelegalius veiksmus, o juo labiau apie mušimą. Bandysime viską išsiaiškinti, tada galėsime mamai papasakoti, kaip viskas iš tikrųjų buvo. Aišku, daug kas priklausys nuo ekspertų išvadų. Aiškinsimės, iki kiek pareigūnai galėjo taikyti prievartą ir kiek jos panaudojo, – patikino A.Motuzas. – Jei buvo kas neleistina, nesitaikstysime. Kiekvienas pareigūnas turi žinoti, kokia jo už panašius dalykus laukia atsakomybė, tuo labiau, kai kalbame apie nepilnamečius."

GALERIJA

  • Alfonsas Motuzas
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

wuo

o mušas su mamos priežiūra

jooo

O nusikaltimas daromas be mamos, tai ir apklausa be supermamos

lazda turi du galus

Dar ir ketvirta tyrima uzvesti teveliams uz Vaiko neprieziura. Tevai stoja uz savo vaika...atrodo galima suprasti. Tik kad nereiktu kreiptis I tuos pacius pareigunus ateity Kai maldaus pagalbos apginti nuo kazkada padarytos Vaiko auklejime lemtingos klaidos. Kai patys tevai priversti issizadeti savo ivairiose priklaisomybese paskendusiu atzalu, kurie is namu istempia paskutini aliumini sauksta...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS