Pro langą iškritus vienerių mažylei atskleidė daugiau detalių: nelaimės metu mama buvo namuose | KaunoDiena.lt

PRO LANGĄ IŠKRITUS VIENERIŲ MAŽYLEI ATSKLEIDĖ DAUGIAU DETALIŲ: NELAIMĖS METU MAMA BUVO NAMUOSE

Klaipėdos policijos pareigūnai aiškinasi, kaip vos vienerių mergytė iškrito pro daugiabučio namo langą. Mažylė gydoma ligoninėje.

Greitosios medicinos pagalbos ekipažas antradienį išskubėjo į pietinę uostamiesčio pusę 14.50 val., kai buvo gautas pranešimas apie iškritusį vaiką.

Panašu, kad vos metukų vaikas iškrito pro antrojo aukšto langą ir nukrito ant žolės.

Prie mergytės tuojau pat atsirado dešimtmetis jos broliukas. Vaikų teisių saugotojų žiniomis, nelaimės metu namuose buvo ir šių vaikų mama.

Laimė, greitosios medicinos pagalbos ekipažas tame pačiame kieme teikė pagalbą jaunam narkotikų padauginusiam asmeniui. Jam jau buvo suleista vaistų, medikai laukė, kada atsistatys jaunuolio gyvybinės funkcijos.

Medikai bėgte nubėgo prie iškritusio vaiko. Mažylė buvo sąmoninga ir išoriškai apžiūrėjus atrodė nepatyrusi sunkių sužalojimų.

Mergaitės gyvybei šiandien pavojus negresia, Vaikų ligoninėje jai buvo konstatuotas trauminis šokas, netrukus jos būklė pagerėjo.

Įvykio aplinkybes tirs ne tik pareigūnai, bet ir vaikų teisių saugotojai.

Vaikai iš prigimties yra smalsūs, nelaimė gali nutikti net ir minutei suaugusiesiems nusisukus nuo mažylių.

Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Greta Bliutaitė teigė, kad šiuo metu vaiko teisių gynėjai renka informaciją, vertina, kokios pagalbos gali reikėti šeimai, kuriai jau anksčiau buvo teikta pagalba.

„Kiekvienas atvejis skirtingas, juos reikia analizuoti, todėl iš karto negalima tvirtinti, jog toks atsitikimas yra nepriežiūros šeimoje pasekmė. Vaikai iš prigimties yra smalsūs, nelaimė gali nutikti net ir minutei suaugusiesiems nusisukus nuo mažylių“, – komentavo G. Bliutaitė.

Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausiasis gydytojas Virginijus Žalimas neslėpė – šiltuoju metų laiku šios gydymo įstaigos medikams darbo padaugėja kelis kartus, mat tenka gydyti ne tik mažuosius klaipėdiečius, bet ir atvykusių iš visos Lietuvos poilsiautojų atžalas.

Mažieji poilsiautojai patiria ir vasaros metui būdingų traumų: sužalojimų važinėjantis dviračiais bei paspirtukais, būklių po skendimo, apsinuodijimų.

„Džiaugiamės, kad šią vasarą blogų išeičių neturėjome. Buvo vidutinio sunkumo traumų. Vasara – visiems atostogos, tik ne medikams pajūryje“, – neslėpė Vaikų ligoninės vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

tokia motina pacia ismesciau o paskui paziureciau ar skauda

ačiū Dievui,kad baigėsi laimingai

Visur rašo,kad namuose nebuvo tėvų.Gaila vaikų.Dieve,dieve,kaip gaila...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS