Programišiai ėmėsi įmonės reketo | KaunoDiena.lt

PROGRAMIŠIAI ĖMĖSI ĮMONĖS REKETO

Uostamiesčio policijos pareigūnai tiria turto prievartavimo atvejį, kuris priskiriamas nusikaltimams elektroninėje erdvėje. Nusikaltėliai yra vadinamieji hakeriai, užblokavę įmonės buhalterinės apskaitos sistemą.

Rugpjūčio pabaigoje į uostamiesčio vyriausiąjį policijos komisariatą kreipėsi vienos Klaipėdoje veikiančios bendrovės vadovė.

Moteris pranešė, kad vieną dieną ji niekaip negalėjo prisijungti prie buhalterinės apskaitos programos.

Neliko kitos išeities, kaip paprašyti pagalbos specialistų, kurie prižiūri šią programą.

Šie paplušėjo prie įmonės kompiuterių ir susigaudė, kad tos pačios dienos paryčiais kažkas įsilaužė į bendrovės serverį ir užkodavo buhalterinės apskaitos duomenis.

Įmonės vadovė gavo laišką. Įsilaužėliai pareikalavo sumokėti 800 eurų. Tik tada jie pažadėjo atkurti įmonei svarbius duomenis.

Nusikaltimą tiria Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, tačiau kol kas jie savo veiksmų bei darbo rezultatų nekomentuoja.

Klaipėdos apskrities policijos viršininko pavaduotojas Raimondas Vaitkevičius, dar neseniai vadovavęs Klaipėdos rajono policininkams bei dirbęs Kriminalinėje policijoje, teigė pats dar  nesusidūręs su panašiais nusikaltimais.

Tačiau jam yra tekę girdėti apie tokias reketo formas.

Policijoje jau dirba nemažai kompiuterinių programų specialistų. Yra ir grupė pareigūnų, kurių specializacija – nusikaltimai virtualioje erdvėje. Tikėtina, kad jie išaiškins, kas užblokavo bendrovės sistemą ir privers kaltininkus atlyginti įmonės patirtą žalą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS