Prokuratūra aiškinsis Tauragės rajono tarybos narių lėšų panaudojimo teisėtumą | KaunoDiena.lt

PROKURATŪRA AIŠKINSIS TAURAGĖS RAJONO TARYBOS NARIŲ LĖŠŲ PANAUDOJIMO TEISĖTUMĄ

  • 0

Klaipėdos apygardos prokuratūra trečiadienį pradėjo tyrimą, ar Tauragės rajono savivaldybės tarybos nariai teisėtai panaudojo veiklos apmokėjimui skiriamas lėšas.

Tai – naujausias iš keleto panašių tyrimų. Juos teisėsaugos institucijos pradėjo reaguodamos į visuomenininko Andriaus Tapino paviešintą informaciją apie galimą piktnaudžiavimą tarybos nariams įvairiose savivaldybėse gavus apmokėjimą maksimaliai leidžiamai sumai.

Pasak pranešimo, Klaipėdos apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus vyriausioji prokurorė įvertino viešoje erdvėje paskelbtą informaciją, kurioje keliamos abejonės dėl Tauragės rajono savivaldybėje skiriamų išmokų, skirtų savivaldybės tarybos nario funkcijoms atlikti, panaudojimo skaidrumo bei teisėtumo. Dėl to ji savo iniciatyva pradėjo tyrimą dėl galimo viešojo intereso pažeidimo.

„Prokuratūros vertinimu, tikslinga pradėti tyrimą siekiant įvertinti, ar minėtos savivaldybės tarybos nariams mokamos išmokos, skirtos su jų, kaip tarybos narių, veikla susijusioms išlaidoms apmokėti, yra naudojamos racionaliai, tikslingai ir teisėtai, ar nėra pažeidžiamas viešasis interesas“, – rašoma pranešime.

Antradienį prokuratūra taip pat paskelbė apie pradėtą tokį tyrimą dėl Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių gautų išmokų.

Anksčiau yra pradėti tyrimai dėl galbūt pažeisto viešojo intereso skiriant išmokas tarybos nariams Pagėgių, Šilutės, Neringos, Mažeikių, Kauno miesto ir rajono, Šiaulių miesto savivaldybėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS