Teisėsauga atlieka tyrimą dėl neteisėtai parduotų pleistrų už 350 tūkst. eurų | KaunoDiena.lt

TEISĖSAUGA ATLIEKA TYRIMĄ DĖL NETEISĖTAI PARDUOTŲ PLEISTRŲ UŽ 350 TŪKST. EURŲ

Uostamiesčio teisėsauga išsiaiškino nusikalstamą schemą – paaiškėjo, kad vienos farmacijos bendrovės receptiniai vaistai net nepasiekdavo pacientų, tačiau už juos verslininkai šlavėsi šimtus tūkstančių eurų iš Valstybinės ligonių kasos.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Klaipėdos valdybos pareigūnai, vadovaujami Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorų, atlieka ikiteisminius tyrimus dėl galimo piktnaudžiavimo, kyšininkavimo, papirkimo ir stambaus masto sukčiavimo bei dokumentų klastojimo.

Tyrimo duomenimis, vykdant įtariamas korupcines veikas, iš Valstybinės ligonių kasos  per daugiau nei dvejus metus apgaule galėjo būti įgyta daugiau kaip 350 tūkst. eurų.

Šiuo metu įtarimai jau pareikšti 10-iai asmenų – Klaipėdos miesto poliklinikos gydytojai, farmacijos bendrovės atstovui ir aštuoniems pacientams.

Gydymo įstaigos vadovė tyrime apklausta kaip liudytoja.

Tiriant šią bylą taip pat gauta informacijos apie galimą gydytojų kyšininkavimą, tiriama daugiau kaip 10 atvejų, kai gydytojai galbūt priėmė kyšius iš pacientų.

Uostamiestyje atliekamo ikiteisminio tyrimo duomenimis, Klaipėdos miesto poliklinikoje dirbanti šeimos gydytoja, veikdama kartu su farmacijos įmonės atstovu, ilgiau nei dvejus metus galėjo klastoti duomenis apie pacientams išrašomus ir Ligonių kasos kompensuojamus tvarsčius.

Dešimties šlapiuojančioms žaizdoms skirtų pleistrų pakuotė paprastai kainuoja 210 eurų, ligonių kasa kompensuodavo iki 180 eurų sumą.

Įtariama, kad gydytojos išrašyti tvarsčiai dažniausiai būdavo išduodami vienoje nedidelėje Klaipėdos vaistinėje.

Šioje vaistinėje iš visų parduodamų preparatų  minėti pleistrai sudarė 80 proc.

Manoma, kad farmacijos įmonės atstovas vaistinės direktorei galėjo perduoti pacientų duomenis apie jiems išrašytus receptus.

Vaistinė pacientams tvarsčius tariamai parduodavo jų net neturėdama, o tarp recepto išrašymo ir atsiėmimo praeidavo vos keletas minučių, nors būdavo pažymima, kad tvarsčius neva atsiėmė asmenys, gyvenantys Šilutėje ar Kretingoje.

Gydytojai ir farmacijos atstovui paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir nebendrauti su nustatytais asmenimis, farmacijos atstovui taip pat skirtas 10 tūkst. eurų užstatas.

Kratų metu vaistinėje buvo rastos ir paimtos 289 pakuotės tvarsčių po 10 vnt., bendra už tokį tvarsčių kiekį kompensuojama suma gali siekti per 45 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Manau Klaipėdos savivaldybė galėtų labiau pasirūpinti poliklinikos darbu, užsisėdėjusius skyrių vedėjus galėtų pakeisti jaunesni iniciatyvūs gydytojai , kuriems rūpėtų pacientų sveikata ir poliklinikos garbė tada ir eiliniai šeimos gydytojai geriau dirbtų,rebilitacijos skyriuje reikėtų naujos įrangos procedūroms (gėda žiūrėti kokia yra limfodrenažo įranga).Darbą reikia atlikti sažiningai.

Seniai noriu išeiti iš 3 poliklinikos

Betvarkė su šia poliklinika visose srityse. Jau ir taip bėga visi iš tos 3 poliklinikos. Tiek pacientai, tiek gydytojai. Dabar dar labiau bėgs:) Kas žino gerų šeimos gydytojų Klaipėdoje, pas kuriuos galima prisirašyti? Kokiose įstaigose?

kodėl

Nesuprantu vieno-mokytoją dar nenuteisus išmetė iš darbo,įdėjo foto,nereikėjo jokios nekaltumo prezumpcijos,o čia gydytoja-paslaptis,Kodėl nevienodai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS