Saulės akmens vagišiui – dar vienas teismo sprendimas | KaunoDiena.lt

SAULĖS AKMENS VAGIŠIUI – DAR VIENAS TEISMO SPRENDIMAS

Prieš 16 metų amžiaus nusikaltimu išgarsėjęs Saulės akmens pagrobėjas Linas Mileška vėl mina teismų slenksčius. Šį kartą vyras teisiamas už giminės kapo išniekinimą.

L.Mileška ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teisme išklausė teismo sprendimą dėl jo apeliacinio skundo. Vyras skundė žemesnės instancijos teismo nutartį, kuria jis buvo pripažintas kaltu.

Teismas buvo skyręs 500 eurų dydžio įmoką, kurią L.Mileška per dešimt mėnesių nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos privalo įmokėti į nukentėjusių nuo nusikalstamų asmenų fondą.

Taip pat vyrui paskirta galutinė subendrinta vienerių metų penkių mėnesių laisvės apribojimo bausmė, įpareigojanti L.Milešką be bausmę vykdančios institucijos žinios nekeisti gyvenamosios vietos bei vakarais būti namuose.

Aukštesnės instancijos teismas atmetė L.Mileškos skundą.

Vyras buvo teisiamas už tai, kad 2017 m. kovo 2 d. Gargždų senosiose kapinėse tyčia suniokojo jo giminės kapavietę ir antkapį, tai yra nuplėšė nuo antkapio metalines raides, dekoratyvinę metalinę rožę bei metalinį kryželį su nukryžiuoto Jėzaus Kristaus figūrėle.

Tai ne pirma kraupoka istorija, į kurią įsivelia L.Mileška.

Prieš ketverius metus vyras Klaipėdos miesto apylinkės teisme pasirodė su peiliu rankose.

Taip L.Mileška ieškojo teismo nutarties, kuri jam tuo metu jau buvo išsiųsta paštu.

L.Mileška skundė sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl dviejų jo esą dingusių žiedų. Tačiau šiam nusikaltimui jau buvo suėjusi senatis.

Vyras, praėjus daugybei metų po Saulės akmens vagystės, nusprendė ieškoti per kratas jo bute neva pradingusių papuošalų.

2002 m. L.Mileška kartu su broliu po ilgo pasiruošimo ryžosi apvogti Palangos gintaro muziejų.

Unikalų Saulės akmenį – 3,523 kg sveriantį gintaro luitą, kuris yra trečiasis pagal dydį Europoje, L.Mileška pavogė prieš tai užbarikadavęs muziejaus duris, kad sargas nepultų vytis, ir užtvėręs spygliuotais savadarbiais ežiais įvažas į muziejų.

Nugvelbęs gintarą, L.Mileška jį užkasė kopose ir išvažiavo autobusu iš Palangos. Kitą dieną iškasęs akmenį, L.Mileška parsivežė jį namo.

Policija tris mėnesius beviltiškai ieškojo muziejinės retenybės, tačiau Saulės akmuo buvo grąžintas vienam televizijos kanalui paskelbus 20 tūkst. litų premiją.

Pats atnešęs akmenį, L.Mileška galų gale įkliuvo teisėsaugininkams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS