Klaipėdos senamiestyje – penki policijos ekipažai | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS SENAMIESTYJE – PENKI POLICIJOS EKIPAŽAI

Klaipėdos apskrityje tris dienas vykusių reidų metu kelių patruliams įkliuvo 25 neblaivūs vairuotojai, taip pat nustatyta pusšimtis greičio viršijimo atvejų. Pareigūnai pažeidėjų tykojo ir Tiltų gatvėje.

Dirbo nevietiniai

Penktadienio vakarą, apie 18.30–21 val., klaipėdiečius stebino neeilinis vaizdas senamiestyje – Tiltų ir Turgaus gatvių sankryžoje pasklidę net penki policijos ekipažai.

Praeiviai svarstė, galbūt atsitiko kas nors baisaus, jeigu jau prireikė tokių didelių pareigūnų pajėgų?

Kaip vėliau paaiškėjo, penktadienį prasidėjo ir visą savaitgalį Klaipėdos apskrityje tęsėsi Lietuvos kelių policijos reidai.

Buvo tikrinama, kaip vairuotojai laikosi Kelių eismo taisyklių reikalavimų.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika aiškino, kad minėtą vakarą senamiestyje dirbo iš Vilniaus atvykę kelių patruliai.

Vieną po kitą pareigūnai stabdė važiavusiuosius Tiltų gatve (per Biržos tiltą), kur automobilių eismas draudžiamas, išskyrus maršrutinį ir aptarnaujantį transportą, taksi, elektromobilius, mopedus ir motociklus be priekabų, gyventojus bei neįgaliuosius.

Įkliuvo kelių ereliai

Pasak Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjo Ramūno Matonio, savaitgalį Palangoje vyko stintų šventė, todėl intensyvų judėjimą apskrityje nuo penktadienio iki sekmadienio prižiūrėjo Lietuvos Kelių policijos tarnybos pareigūnai.

Per tris dienas Klaipėdos apskrityje buvo patikrintos 2 825 transporto priemonės, išaiškinti 123 Kelių eismo taisyklių pažeidimai.

Tarp jų – 50 pažeidimų dėl per didelio greičio, visi vairuotojai greitį viršijo daugiau nei 20 km/val.

Daugiausia – 30 atvejų, kai greitis buvo viršijimas nuo 31 km/val. iki 40 km/val. ir net trys vairuotojai lėkė viršydami greitį 50 km/val.

Reidų metu taip pat nustatyti 24 atvejai, kai vairuotojai nepaisė kelio ženklų ir ženklinimų, 13 vairuotojų buvo neblaivūs.

Vienas jų įpūtė kiek daugiau nei pusantros promilės, už tai išsišokėliui gresia baudžiamoji atsakomybė.

Policijos pareigūnai užfiksavo 9 pėsčiųjų padarytus pažeidimus, o 9 asmenys transporto priemonėje nesegėjo saugos diržo.

Tiesa, Klaipėdos senamiestyje surengto reido rezultatų R.Matonis išskirti negalėjo.

Prie vairo – įkaušusios moterys

Tą patį savaitgalį Klaipėdos apskrities Kelių policijos tarnybos pareigūnai Palangoje tikrino vairuotojų blaivumą.

Vos per kelias valandas sustabdyta 1 115 transporto priemonių ir nustatyta 15 Kelių eismo taisyklių pažeidimų, tarp jų – 12 neblaivių vairuotojų.

"Opel" vairuotoja, įpūtusi 0,55 promilės, pareigūnams teigė vartojusi tik valerijono lašiukų. Tačiau vėliau prisipažino kartu su jais išgėrusi ir 50 gramų naminės degtinės – už vairavimą išgėrus moteriai skirta 800 eurų bauda ir metams atimta teisė vairuoti.

Netrukus pareigūnams teko vytis nuo patikrinimo ketinusią išsisukti "Toyota" vairuotoją – mergina, pamačiusi pareigūnus, apsuko automobilį ir prieš eismą nukūrė Liepojos pusėn.

Pavijus automobilį, vos vienerių metų vairavimo stažą turinčiai merginai nustatytas 0,72 promilės neblaivumas. Maža to, prieš porą savaičių ji jau buvo bausta už vairavimą neapdraustą automobilį.

Dar du piliečiai apskritai neturėjo teisės vairuoti, o vienas baudos sulaukė už važinėjimą vasarinėmis padangomis.

Už tokį pažeidimą gresia bauda ir techninės apžiūros panaikinimas.

GALERIJA

  • Klaipėdos senamiestyje – penki policijos ekipažai
  • Klaipėdos senamiestyje – penki policijos ekipažai
  • Klaipėdos senamiestyje – penki policijos ekipažai
  • Klaipėdos senamiestyje – penki policijos ekipažai
Klaipėdos apskrities policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

to amžinai įsikandusiam..

kiek žinoma kelių policijos viršininkas klaipėdos apskrity ir yra Džermeika o , tai ką jau nebeatsakingas ,visai už niekas? jei nebeatsakingas už nieką gal iš vis nebereikia iš komentarų matosi, kad Klaipėdos žmonės žino savo atsakingus bet kaip tie atsakingi tvarkosi tai čia jau kitas klausimas..

Amžinai įsikandusiam Džermeikos pavardę.

Komentatoriau, komentatoriau, kuris įsikandęs tą Džermeikos pavardę. Jis nei atsakingas už miestą nei ką. O už strategiją atsakingas vienintelis apskrities policijos viršininkas. Geriau susipažink su policijos struktūra, o po to rašyk žmoguti:)))

com

Puiku būtų matyti policininkus dažniau. Savaime bus daugiau tvarkos ir nereikėtų tiek ekipažų. O kai "tykoja" tik retokai- pageriantiems matyt neužtenka
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS