Sienų terliotojai švaistėsi peiliu | KaunoDiena.lt

SIENŲ TERLIOTOJAI ŠVAISTĖSI PEILIU

Pagarsėję uostamiesčio vandalai griebėsi smurto. Daugiau nei dešimt kartų už pastatų terliojimą teistas Gintaras Genčas bei iki šiol teismų slenksčius minantis Markas Paškevičius uždaryti į areštinę už grasinimą peiliu.

26-erių G.Genčas ir 32 metų M.Paškevičius sekmadienio naktį du kartus važiavo į policijos komisariatą. Tačiau į areštinę vyrai pakliuvo, kai baro "Faksas" apsaugininkui papurškė dujų balionėliu į akis.

"Ginov" ir "Mer" parašais ne vieną uostamiesčio pastatą išmarginę veikėjai dar penktadienio vakarą apsilankė Žvejų gatvėje esančiame bare.

Kai vyrai pakilo nuo stalelio ir išėjo, apsaugininkai jų tą kartą nesulaikė, nes tik vėliau pamatė, kad stalas ir baro palangė yra išterliota užrašais.

Ne kartą teisti vandalai, pasak baro darbuotojų, paliko savo parašus specialiu žymekliu.

Įstaigos personalas įsidėmėjo veikėjus ir nusprendė kitą kartą jų nebeįleisti.

Tačiau sekmadienį du žinomi veikėjai vėl apsilankė bare. Įeiti į vidų jiems nepavyko, tačiau vandalai spėjo išterlioti tambūro sienas.

"Jie užėjo atsižymėti, ir apsauginis juos pagavo. Taip, jie žymisi, kaip šunys", – nuomonę išsakė baro atstovas Gediminas.

Paryčiais pasirodę žinomi vandalai išpaišė ir lauko sieną. Apsaugininkas sučiupo abu juos ir iškvietė policiją.

Pabuvę komisariate, tačiau vėliau paleisti, veikėjai ir dar kartą apsilankė bare.

"Tada jau jie atėjo keršyti apsaugos darbuotojui, išsitraukė peilį, papurškė į akis dujų. Mes esame taikus baras, nebūna pas mus muštynių. Sunku suprasti šiuos žmones, gal jie turi problemų? Baro tokie piešiniai tikrai nepuošia", – tikino Gediminas.

Abu veikėjai dviem paroms uždaryti į areštinę. Jiems ketinama iškelti baudžiamąją bylą. Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas.

G.Genčas prieš mėnesį teisme aiškinosi, kodėl vengia atlikti jam paskirtą bausmę. Už tai, kad įvairiose miesto vietose pastatų sienas išmargino užrašu "Ginov", vandalas buvo baudžiamas viešaisiais darbais, tačiau nepanoro neatlygintinai dirbti.

Teismas bausmę pakeitė į piniginę baudą, veikėjas turės sumokėti beveik 10 tūkst. litų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Juvenaliui

Sakai pasitaisys? Auklėti reikia? Tai mes irgi taip sakome. Fizinėis auklėjimas yra pats praktiškiausias.

Juvenalis Nezabitauskas

Jauni tie vaikinukai, dar pasitaisys. Ir išvis, kalti ne jie, o šeima, mokykla, visuomenė. Juos reikia auklėti, su jais reikia kalbėti, kalbėti...

prašymas

Įdėkite to Marko Paškevičiaus foto. Mano visas rajonas tais MER išpaišytas, noriu žinoti savo herojų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS