A. Šimkui – dar viena grėsminga nutartis | KaunoDiena.lt

A. ŠIMKUI – DAR VIENA GRĖSMINGA NUTARTIS

Už kyšininkavimą kelis kartus nuteistas buvęs Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento vadovas, subendrinus du jam skirtus nuosprendžius, siunčiamas už grotų. Tai antras toks grėsmingas teismo sprendimas šiam vyrui.

Klaipėdos apygardos probacijos tarnybos pareigūnai kreipėsi į teismą prašydami subendrinti kelis įsiteisėjusius nuosprendžius, kuriais A.Šimkus nuteistas už kyšininkavimą.

Dėl kelių kyšininkavimo atvejų jis buvo sulaukęs ne vieno nuosprendžio. Teismai skirtingai vertino įvykdytus nusikaltimus. Vienu jų paskirtoji ketverių metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmė vėliau buvo pakeista ir dvejų metų laisvės apribojimą, įpareigojant A.Šimkų naktimis būti namuose.

Antrasis nuosprendis – ketveri metai nelaisvės – taip pat vėliau buvo pakeistas. Bausmės vykdymas buvo atidėtas dvejiems metams, o kaltininkui paskirta dar ir 941,25 euro bauda.

Šiuos du nuosprendžius probacijos tarnyba ir prašė subendrinti.

Klaipėdos apygardos teisme vykusio posėdžio metu A.Šimkų ginantis advokatas Osvaldas Martinkus prašė tokio prašymo netenkinti. Pirmiausia todėl, kad abu nuosprendžius įmanoma įvykdyti, bet to, esama dar vieno nuosprendžio, kuriuo buvęs valdininkas taip pat siunčiamas už grotų. Tad šis subendrinimas neturi prasmės.

Teismas subendrino bausmes iš dalies jas sudėdamas. Posėdžio dieną A.Šimkus dalį laisvės apribojimo bausmės jau buvo atlikęs. Taikyta sudėtinga bausmių keitimo sistema.

Galiausiai teismas paskelbė, kad subendrinus abi neatliktas bausmes A.Šimkui paskirtas laisvės atėmimas ketveriems metams dviem mėnesiams, ją atliekant pataisos namuose. Ši nutartis gali būti apskųsta per septynias dienas.

Nėra abejonės, kad advokatas skųs sprendimą, be to, šis subendrintas nuosprendis turės būti bendrinamas su dar vienu neseniai įsiteisėjusiu. Tad galutinis taškas A.Šimkaus bylose dar nepadėtas.

Tikėtina, kad 70-mečio sulaukęs ir pasiligojęs nuteistasis dėl sveikatos būklės nuo realios laisvės atlikimo bausmės bus atleistas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Tauta

Neerzinkite tautos, pasodinkit ir suteiksit visiems džiaugsmo, Sodint, sodint

emigrantas

Uz grotu ta kyšinika ir kuo greičiau.

Tomas

Kai eme kisius buvo sveikas,kai sodina ligonis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS