Šių metų Kalėdos uostamiesčio ugniagesiams – išskirtinės | KaunoDiena.lt

ŠIŲ METŲ KALĖDOS UOSTAMIESČIO UGNIAGESIAMS – IŠSKIRTINĖS

Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiai stebisi, kokios neįtikėtinai ramios buvo šios Kalėdų šventės. Tačiau tinginiauti gelbėtojams nebuvo kada, pagalbos prireikė ne tik klaipėdiečiams, bet ir aplinkinių rajonų gyventojams.

Pasirodo, šių metų Kalėdos uostamiesčio ugniagesiams buvo išskirtinės jau vien tuo, kad nebuvo padegta nė viena šiukšliadėžė. Ankstesniais metais kažkas tyčia padegdavo visą virtinę plastmasinių konteinerių. Akivaizdu, kad Klaipėdoje veikė padegėjas.

Degdavo ir netyčia padegti ar dėl vaikų išdykavimo užsiliepsnoję konteineriai.

Klaipėdoje pavyko išvengti gaisrų butuose ir privačiuose namuose.

Didžiausias gaisras pirmadienį vakare kilo Šventojoje. Uostamiesčio ugniagesiai gruodžio 26-osios vakare skubėjo į pagalbą kolegoms palangiškiams ir kretingiškiams. Visi drauge Šventojoje gesino medinį poilsio namelį.

Kopų gatvėje gaisras kilo apie 19.30 val. Kai atvyko ugniagesiai, namas jau buvo apimtas liepsnos.

Nudegė namo stogas, išdegė vienas kambarys, trys kiti sulieti vandeniu, išgriuvo viena namo siena. Panašu, kad apie pusantro šimto kvadratinių metrų ploto namas sugadintas nepataisomai.

Ugniagesiams pavyko nuo ugnies apsaugoti greta stovinčius panašius namus. Tiesa, dviejų namelių sienos aprūko, apsilydė jų lietvamzdžiai.

Gaisro priežastis dar tiriama.

Pirmadienį ryte gelbėtojai buvo iškviesti į Klaipėdos priemiestį – Jakus, kur vienos sodybos tvoroje buvo įstrigusi stirna.

Ugniagesiai praplėtė tvoros detales ir išlaisvino miško gyvūną. Stirna pasirodė besanti sveika ir nuliuoksėjo į aptvertą kiemą.

Buvo vargo bandant ją išvaryti. Kiek pasiblaškiusi ji tiesiog peršoko tvorą ir nubėgo laukais.

Tą pačią dieną ugniagesius žmonės kvietė į Melnragę. Jūros bangos paplovė krantą iki pat tako ir net po juo.

Baimintasi, kad žmonės gali susižaloti, jei skardis staiga nugriūtų. Gelbėtojai aptvėrė nesaugią vietą įspėjančia ir iš tolo matoma juosta.

Kartą gelbėtojai kviesti padėti patekti į ligoto žmogaus namus, baimintasi blogiausio. Viskas šį kartą baigėsi gerai, buto šeimininkas pats atrakino duris ir įsileido medikus ir gelbėtojus.

Viename Kuosų gatvės bute prisvilo gaminamas maistas, bet ir čia viskas baigėsi laimingai, durų laužti ar ugnį gesinti neprireikė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS