Smurto protrūkis Klaipėdoje: senjorę sumušė kaimynas? | KaunoDiena.lt

SMURTO PROTRŪKIS KLAIPĖDOJE: SENJORĘ SUMUŠĖ KAIMYNAS?

Policijos pareigūnai šiuo metu dirba ekstremaliomis sąlygomis. Darbo krūvis padidėjęs, o nusikaltimus tirti trukdo karantino reikalavimai.

Šią savaitę Klaipėdos policininkai iš vienos uostamiesčio ligoninės medikų sužinojo apie smurtą patyrusią ir dėl to į medicinos įstaigą patekusią gyventoją.

Antradienį medikai pranešė galvos traumą diagnozavę 74-erių moteriai. Iš jos gydytojai ir išgirdo, kad pacientė buvo sumušta kaimyno.

Pensininkė papasakojo, kad buvo sumušta maždaug prieš savaitę.

Šio pranešimo miesto policijos komisariato pareigūnams užteko, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Tačiau patikslinti įvykio detales ir daugiau sužinoti apie sužalojimo aplinkybes kol kas neįmanoma – ligoninėse lankytis neleidžiama ir pareigūnams.

Apklausti telefonu pagyvenusią moterį galima, bet tai komplikuota.

Pareigūnai priversti laukti galimybės gyvai pabendrauti su nukentėjusiąja.

Galbūt tada paaiškės kitos sužeidimo aplinkybės, o gal moteris labai aiškiai ir konkrečiai nurodys ją sužalojusį asmenį bei tokio poelgio motyvus.

Dabar tirti nusikaltimus, ypač tokius, apie kuriuos pranešama pavėluotai, yra gerokai sunkiau.

Nemaža tyrėjų dalis dirba iš namų, be to, gyvai bendrauti su nukentėjusiaisiais ir liudininkais yra sudėtinga. Karantino reikalavimai labai riboja tokius pokalbius.

Tie patys pareigūnai, kurie tiria nusikaltimus, pagal iš anksto sudarytą grafiką budi policijos postuose, kur tikrinami važiuojantys į Klaipėdą vairuotojai.

Klaipėdos miesto policijos komisariato galimybės tirti nusikaltimus yra sumenkusios ir dėl ligos, kuri ne vieną policininką išvedė iš rikiuotės. Dalis policininkų po kontaktų su sergančiais koronavirusu asmenimis yra priversti izoliuotis.

Nors policijos komisariato vadovai pabrėžia, kad pareigūnai užtikrina viešąją tvarką ir neapleidžia savo tiesioginio darbo užkirsti kelią nusikaltimams bei tirti jau įvykdytas piktadarybes, akivaizdu, kad šiuo metu ne tik medikai, bet ir policininkai dirba lyg karo zonoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Jinas

Manau nusikaltimuose nereikėtų minėti amžiaus,tiesiog moteris buvo sužalota kaimyno.Nusikaltimas padarytas, kokios amžiaus grupės nukentėjęs nesvarbu,nusikaltimas ir viskas,ar atėjo laikas ir tokių būdu naikinti žmones.Manau uztenka viruso,masinio naikinimo būdo.Policija bejėgė prieš smurtą, manau patiems reikės pradėti bausti tokius.

pensininkė

ko prikibote prie žodžio senjora pasidžiaukime gražiu maloniu žodžiu ar gėriau kad vadins boba arba senė

seniai viskas aišku, nebesiteisinkite

NEBĖRA nemokamos medicinos, švietimo, studijų ir mokslo paslaugų ir lygia greta NEBĖRA nemokamų paslaugų ir iš policijos pusės. NĖRA nemokamų socialinių paslaugų, asistentai, socialiniai darbuotojai ir kaimynų paslaugos įskaitytinai YRA MOKAMOS. Kaip kas atsiskaito - susitarimo reikalas. Nukentėjusios senolės bėda - NEBUVO LAIKOMASI ATSTUMO KARANTINO SĄLYGOMIS, galimai ją sužalojusysis PRIVALĖJO laikytis 5 metrų atstumo, o pagal situaciją - bent 2 m nuotolio. Ir viskas. Bylos nėra.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS