Šovinių prekybos byla tapo nevieša | KaunoDiena.lt

ŠOVINIŲ PREKYBOS BYLA TAPO NEVIEŠA

Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjama Krašto apsaugos savanorių pajėgų savanorio, knygų patriotine tematika autoriaus Mindaugo Milinio byla. Nors byla sukėlė nemažą rezonansą, tačiau ją nuspręsta nagrinėti neviešuose posėdžiuose.

Sučiupo prie dalinio

Žinomas klaipėdietis M. Milinis kaltinimų sulaukė dėl neteisėtos prekybos šaudmenimis.

Iš viso baudžiamojoje byloje figūruoja penki teisiamieji.

M. Milinis kartu su kitais šios istorijos dalyviais sulaikytas praėjusių metų balandį.

Aplinkybės, kuriomis sulaikytas patriotinių knygų autorius, pribloškė daugybę Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės savanorių.

Įtarta, kad šaudmenimis prekiauta Klaipėdos centre, Herkaus Manto gatvėje, automobilių aikštelėje šalia Krašto apsaugos savanorių būstinės, faktiškai kariškiams po nosimi.

Įtarta, kad šaudmenimis prekiauta Klaipėdos centre, Herkaus Manto gatvėje.

Tebenešioja antpečius

Tuometis M. Milinio rinktinės vadas neslėpė nusivylimo dėl incidento – krašto savanoris, vykstant karui Ukrainoje, prie dalinio užsiiminėjo šovinių pardavimu?

Buvo įvardinta, kad šaudmenų pirkėjai – neaiškios reputacijos asmenys.

Rinktinės dalinyje užsiminta, jog prekiauta ne imitaciniais, o koviniais šaudmenimis.

Sandoris vykdytas dienos metu viešoje vietoje, judrioje miesto dalyje.

M. Milinis vyr. eilinio pareigas ėjo Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės 309 kuopoje. Vyras apibūdinamas kaip aktyvus, lankė visas pratybas.

Šiuo metu susisiekus su M. Milinio kolegomis, šie tikino, kad toks skandalas padarė žalos savanorių autoritetui.

Gresia iki 8 metų nelaisvės

Kalbinti kariškiai stebėjosi, kad baudžiamosios bylos dėl prekybos šaudmenimis sulaukęs vyras iki šiol yra savanorių gretose.

M. Milinis buvo sulaikytas Karo policijos. Skelbta, kad po sulaikymo vyras dvi paras praleido areštinėje.

Baudžiamoji byla M. Miliniui, kaip ir kitiems teisiamiesiems, iškelta pagal Baudžiamojo kodekso 253 str.

Tas, kas neturėdamas leidimo gamino, įgijo, laikė, nešiojo, gabeno ar realizavo šaunamąjį ginklą, šaudmenis, sprogmenis ar sprogstamąsias medžiagas, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Pagal antrąją šio straipsnio dalį, tas, kas neturėdamas leidimo pagamino, įgijo, laikė, nešiojo, gabeno ar realizavo ne mažiau kaip tris šaunamuosius ginklus, didelės sprogstamosios galios arba didelį kiekį šaudmenų, sprogmenų ar sprogstamųjų medžiagų, baudžiamas laisvės atėmimu nuo ketverių iki aštuonerių metų.

Motyvas – karas Ukrainoje

Vos tik bylos nagrinėjimo ėmėsi Klaipėdos apygardos teismas, M. Milinio advokatas kreipėsi su prašymu bylą nagrinėti neviešuose posėdžiuose.

Valstybės kaltinimą palaikantis Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Donatas Blinstrubis neprieštaravo, kad byla vyktų už uždarų durų. Kiti kaltinamieji taip pat palaikė prašymą. Spalį teismas prašymą tenkino.

„Kadangi bylos nagrinėjimas susijęs su kariuomene, ikiteisminį tyrimą atliko Karo policija, siekiama apsaugoti kariuomenės paslapties interesus vykstant karo veiksmams Ukrainoje. Taip pat siekiama išvengti informacijos apie šaudmenis, šaunamuosius ginklus, nutekėjimą. Teismas nusprendė, kad bylos nagrinėjimas turi būti neviešas“, – teismo sprendimo motyvus pagarsino Klaipėdos apygardos teismo atstovė Dovilė Saulėnienė.

Dienraštis kreipėsi į M. Milinį, prašydamas komentaro.

Buvo klausta, kodėl jis teismo prašė neuždarų posėdžių. Taip pat ar pripažįsta kaltę, teirautasi aplinkybių, kodėl jis įsivėlė į istoriją, dėl kurios šiuo metu yra teisiamas.

M. Milinis visą savaitę neatsakė į klausimus, užduotus raštu. Nesureagavo į prašymą ir po skambučio į jo balso paštą.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Vaga

Knygą galima nusipirkti knygos. lt internetinėje parduotuvėje. Jau yra ir knygynuose. Labai įdomi knyga.

Kur gaut

nusipirkt paskutine Mindaugo knygą? Na tą kur jis pristatė Pempininkų bibliotekoj užvakar?Negalėjau sudalyvaut bet tikrai norėčiau turėt.Visttik istorinis romanas..

Durneliai

skalpuoja žmogų už kažkokius šovinius? Taigi kiekvienam lietuviui reik pasirūpinti savo asmeniniu saugumu jei įvyktų ..patys žinot kas įvyktų..Ar nematot kad eiliniu žmogum nieks tikrai nesirūpins ir jo negins.. O čia pagavo dalinant šovinius? Visai valdžia išprotėjo.Nors..Galvojant kad lietuvis iki to davestas kad pirmiausia jeigu ką puls šaudyt šimonyčiu landzbergiu ir kreiviu tai logikos yra :D:D Valdžiagyvių baimės akys didelės..Ką rodo ir iki nesamonės sugriežtintas konfidencialumo įstatymas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS