Sportininkų gatvės „įžymybė“ keliaus už grotų | KaunoDiena.lt

SPORTININKŲ GATVĖS „ĮŽYMYBĖ“ KELIAUS UŽ GROTŲ

Vargu, ar kokia svetima nelaimė taip pradžiugino daugybę žmonių, kaip teismo sprendimas įkalinti ne pirmą kartą už įvairius nusikaltimus nuteistą klaipėdietį. Šis vyras gerai pažįstamas Vitės kvartalo bei centrinės miesto dalies gyventojams.

Šiemet Klaipėdos miesto apylinkės teismas Aleksandrą Šlujevą pasiuntė už grotų metams ir penkiems mėnesiams, tačiau išgirdęs tokį sprendimą vyras valstybės skirtą advokatą paprašė apskųsti nuosprendį ir prašyti aukštesnės instancijos teismą palikti jį laisvėje.

Griežtos bausmės A.Šlujevas sulaukė už tai, kad šiemet „Senjorų turguje“ iš atvirukų stovo pagrobė pluoštą atvirukų, autobusų stotelėje jis trenkė kumščiu į autobuso langą ir jį išdaužė, naktį prie prekybos centro padegė šiukšliadėžę ir iš Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos pagrobė planšetinį kompiuterį.

Atlikdamas pareigą advokatas graudeno teismą, kad A.Šlujevo nusikaltimai nesukėlė sunkesnių pasekmių nukentėjusiesiems, daugelį piktadarybių jis įvykdė be jokio motyvo, nesąmoningai. Skunde rašyta, kad kaltininkas gailėjosi dėl savo veiksmų ir kritiškai vertino savo elgesį bei buvusį gyvenimą.

Aleksandras Šlujevas. Vytauto Petriko nuotr.

Apeliacine tvarka bylą nagrinėjusi teisėjų kolegija nepraleido pro akis fakto, kad A.Šlujevas anksčiau jau tris kartus teistas už panašius nusikaltimus, bet tai jo nesustabdė nuo tokių pat poelgių. 2014 metais kitu nuosprendžiu skirto laisvės apribojimo šis vyras nevykdė, į Probacijos skyrių nebuvo atvykęs, pareigūnai jo namuose nerado, dirbti jis nepradėjo ir darbo biržoje nesilankė. Šio brandaus amžiaus vyro tėvas liudijo, kad sūnus namuose nuolat negyvena, valkatauja.

Ketvirtadienį teismas atmetė A.Šlujevo gynėjo skundą ir konstatavo – akivaizdu, kad nuteistasis nėra linkęs paisyti visuomenėje priimtų elgesio taisyklių, jis jas nuolat pažeidinėja.

Lapkričio 29 dieną teismo sprendimas įkalinti A.Šlujevą įsiteisėjo ir turi būti nedelsiant vykdomas, tad bet kurią dieną policininkai gali šį vyrą sulaikyti ir išgabenti į pataisos namus.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Gms

Aniceta.gal noretumet prigaust.ir turet laiptine be langu ir ismatu pilna.ir kad raktu spyneles prikistu degtuku.baisus zmogus nevaldomas.zmones dabar nors atsikveps be sito brudo ir siaubuno

Heras kol

Anonome idijote tu ,kiek tau metų asile ,pagal tavo parasyma tu taip pat sovietinis palikimas nes tikras idijotas tegali taip mąstyti

...

Na, juk žiemą geriau šiltai kalėjime praleist.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS