Spruko nesumokėjęs už degalus: klausimų yra daugiau nei atsakymų | KaunoDiena.lt

SPRUKO NESUMOKĖJĘS UŽ DEGALUS: KLAUSIMŲ YRA DAUGIAU NEI ATSAKYMŲ

Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai tiria degalų vagystės atvejį. Kol kas klausimų byloje daugiau nei atsakymų į juos.

Pirmadienį, apie 14 val., į Vilniaus plento pradžioje veikiančią degalinę atvažiavo nelietuviškais valstybiniais numeriais pažymėtas mikroautobusas „Renault Trafic“.

Vairuotojas įsipylė 86 litrus dyzelino ir paskubėjo išvažiuoti.

Pasak Klaipėdos apskrities policijos komisariato oficialios suvestinės, degalinės darbuotojai apie vagystę pranešė tik po paros.

Pareiškime policijai jie nurodė, kad degalinei padaryta žala siekia 162 eurus.

Vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo automobilį ir jo vairuotoją. Beje, mikroautobusas buvo pažymėtas Jungtinės Karalystės valstybiniais numeriais.

Klaipėdos miesto policijos komisariato policininkai tą pačią dieną, kai gavo pareiškimą, pradėjo ikiteisminį vagystės tyrimą.

Kol kas nežinia, ar už degalus nesumokėjo britas, ar mūsų tautietis, mašina atvažiavęs į Lietuvą atostogų.

Panašių vagysčių pasitaiko, tiesa, ne dažnai. Pareigūnai yra pasakoję, kad ne visi panašūs ikiteisminiai tyrimai baigiasi tradiciškai.

Kartais vairuotojas po kiek laiko grįžta į degalinę ir prisipažįsta pamiršęs sumokėti. O kartais policininkai jiems apie tai primena ir įtariamieji nuoširdžiai tikina neturėję kėslo vogti, paskuba grąžinti skolą ir tuo nemalonumai baigiasi.

Tačiau kur kas dažniau degalai, tikrąja to žodžio prasme, pavagiami, o kaltininkai būna iš anksto pasiruošę įvykdyti nusikaltimą – automobilį pažymi vogtais arba suklastotais valstybiniais numeriais, kaip įmanoma slepia ir savo veidą.

Šiemet Klaipėdos rajone būta panašių nusikaltimų serijos, kai vyras per trumpą laiką apsilankė keliose degalinėse. Tada pareigūnai svarstė, kaip vertinti šias vagystes – kaip vieną tęstinį nusikaltimą ar kaip daug atskirų. Kadangi kiekvienos degalinės nurodyta žala nebuvo didelė, vagis galėjo tikėtis švelnios bausmės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jehova

Kai klausimų yra daugiau nei atsakymų, turime vadinamąjį žydišką pokalbio variantą. Kažkas iš rašytojų buvo pastebėjęs, kad tikras žydas visada į klausimą atsako klausimu ar keliais klausimais. Mokykitės, žurnaliūgos!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS