Stebinantis nusikaltimas: ginkluotas atsuktuvu – plėšti sliekų automato | KaunoDiena.lt

STEBINANTIS NUSIKALTIMAS: GINKLUOTAS ATSUKTUVU – PLĖŠTI SLIEKŲ AUTOMATO

Uostamiesčio policija narplioja neįtikėtiną įvykį, kuris gali pelnyti kvailiausio šių metų nusikaltimo titulą. Du jaunuoliai policijos apklausinėjami dėl mėginimo išplėšti žūklės reikmenų automatą, kuriame tebuvo likusios kelios sliekų ir musių lervų dėžutės.

Vogė po vaizdo kameromis

Vagystė jaunuoliams nepavyko, tačiau baudžiamoji byla pradėta, klaipėdiečiai dabar turi vaikštinėti į apklausas policijos komisariate.

Nusikaltimą mėginta įvykdyti naktį, apie pusę trijų.

Buvo mėginta įsilaužti į žūklės reikmenų prekybos automatą, kuris stovėjo prie prekybos centro "Grandus", iš Taikos prospekto pusės.

"Tikslas buvo pinigai. Dieną vienas pilietis nufilmuotas, kaip apžiūrinėja aparatą, net užfiksuota, kaip jis pakelia galvą ir pasižiūri į vaizdo kamerą, kuri yra virš automato", – pasakojo žūklės reikmenimis prekiaujantis Karolis Kaupys.

Tuo metu automate prekių jau nebuvo likę, tebuvo kelios masalų dėžutės.

"Veikiausiai kilo mintis, kad aparate gali būti pinigų, nes prekės juk išpirktos. Sliekų nereikėjo. Bet svarbiausia tai, kad vagišiui niekas nepavyko", – sakė K.Kaupys.

Nuostolis – 1 tūkst. eurų

Prekybos centrą, kur stovi masalų automatas, supa daugybė vaizdo kamerų. Jos užfiksavo, kaip dar dieną, apie 16 val., prie automato prieina "Nike" logotipu paženklintu bliuzonu vilkintis jaunuolis.

Vaizdo įraše matyti, kaip jaunuolis pastoviniuoja, pakrapšto nosį, pakelia akis į viršų, kur esanti kamera užfiksuoja jo veidą.

"Tada tokiu pačiu bliuzonu vilkintis jaunuolis sugrįžta naktį, rankoje jis jau laikė atsuktuvą. Eisena lyg ta pati, sudėjimas tas pats, tik batus kitus avėjo", – pasakojo nukentėjęs verslininkas.

Vaizdo įraše matyti, kaip ilgai vagišius atsuktuvu mėgino įsilaužti į aparatą.

"Pinigų jam nepasisekė pavogti. Bet sugadintos aparato durelės, patyriau tūkstančio eurų žalą. Aparatas nebeveikia, reikia jį keisti kitu ir remontuoti sugadinimus. Artėja stintų sezonas, man šiuo metu pati prekyba. O pajamų negaliu gauti, aparatas neveikia", – tvirtino K.Kaupys.

 

 

Įkalčiai – kaip ant delno

Nors vagišius ir mėgino galvą slėpti po gobtuvu, policijai neabejotinai pavyks nustatyti tikrąjį nusikaltėlį.

Tūkstantis eurų nesimėto.

"Jis atėjo vogti be pirštinių, net vaizdo įraše matyti, kaip viską apčiupinėja, turėjo likti pirštų antspaudai", – stebėjosi K.Kaupys.

Klaipėdietis filmuotą medžiagą paviešino socialinio tinklo "Facebook" žvejų grupėse.

"Jau po dienos sulaukiau žinutės iš to veikėjo, kuris buvo nufilmuotas dieną. Jaunas, gal 22 metų vaikinas ėmė aiškinti, kad vogė ne jis, bet jis nurodė kitą draugą, kuris neva tai padarė. Kas čia per parodija? Dar prašė susitarti. Apie ką čia tartis? Padaryta žala. Mes su žmona auginame du vaikus. Jis iš mano vaikų vogė. Tūkstantis eurų nesimėto", – teigė žūklės reikmenų pardavėjas.

Albinas Misevičius. Vytauto Petriko nuotr.

Aiškinasi vaidmenis

Klaipėdos miesto policijos komisariato 2-ojo veiklos skyriaus viršininkas Albinas Misevičius tikino, kad jo atmintyje yra ir kvailesnių nusikaltimų, bet ir šis kelia nuostabą.

"Pernai tokį pat nusikaltimą turėjome. Taip pat mėgino vogti iš žūklės prekių automato. Ir taip pat po kameromis veiksmas vyko", – pasakojo A.Misevičius.

Jis patvirtino, kad policija nustatė du asmenis ir dabar aiškinasi, kam koks vaidmuo buvo skirtas.

Nukentėjęs verslininkas stebėjosi tuo, kad abu istorijos dalyviai dalijosi tuo pačiu bliuzonu.

"Negaliu suvokti. Kuo reikėtų būti, kad dalintumeisi tais pačiais rūbais eidamas daryti nusikaltimą?" – negalėjo atitokti K.Kaupys.

Klaipėdos miesto policijos komisariate pradėtas tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 178 str. 2 dalį ir 22 str. 1 dalį.

Vagia ne dėl sliekų, o dėl pinigų.

Tai reiškia, kad byla pradėta dėl pasikėsinimo įvykdyti vagystę atviru būdu, o už tai gresia bauda, areštas, laisvės apribojimas, laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Tai, kad vagišiui nepavyko išplėšti automato, mažai ką keičia, nes pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką yra tyčinis veikimas.

"Vagia ne dėl sliekų, o dėl pinigų. Kad ir nepavyko įsibrauti, bet tai yra pasikėsinimas įvykdyti vagystę", – sakė A.Misevičius.

Klaipėdoje fiksuojamos vagystės iš lauko prekybos paviljonų, kioskų.

"Negaliu pasakyti, ar tai byloja apie prastėjantį pragyvenimo lygį. Bet, matyt, kai kam šauna į galvą mintis, kad tai esą lengvas grobis, lengvi pinigai", – svarstė A.Misevičius.

Parašė savo telefono numerį

Uostamiestyje būta ne vieno nusikaltimo, kuriuos tirdami policijos pareigūnai labai stebėjosi.

Vienas pilietis įkliuvo, kai iš daugiabučio laiptinės pavogė prirakintus dviračius. Vyras grobį tempė pro vaizdo kameras, kurios ir padėjo išaiškinti nusikaltimą.

Iš Šiaulių į pajūrį atvažiavęs kitas veikėjas alogišku užrašu išpaišė Jakų žiedinės sankryžos viaduko kolonas.

Buvo sugadintas valstybės turtas, padaryta žala, o įvykis vertintinas kaip vandalizmo atvejis. Veikėjas po keverzone pasirašė pavardę ir savo telefono numerį.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

kas ne zvejys nr.2

O dar baisiau, kai baigiasi sliekai ir tik tik prasideda kibimas. Va tada visiškas pypiec.

Kas ne zvejys

Nesupras ka reiskia kai sliekai baigiasi...

sliekas irgi mesa...

cia badas zmones vercia akivaizdus.......nes visas pajamas suryja elektriku mafija , siuksliu mafija, vandenu mafija, duju mafija... silumininkai ir musu gerbiami PSD isisavintojai... garbe gyvent bauduvoj tik turtingi zmones gali sau leist ant tiek adrenalizuotis ka but sistemingai kekvienam zngsnije persekiojami stebimi i registruojami... cia lageris kazkoks ...bauduva.... lazas .... va panaikintumet darbo leidimus zmones eitu i dirbtu ir uzsidirbtu...a daba tik plest leidimo nereikia issipirkt i prievartaut pagal sutarti...visa kita veikla be leidimo uzdrausta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS