Stulbina uostamiesčio vairuotojų poelgiai: prie vairo – apsvaigę, su suklastotais dokumentais | KaunoDiena.lt

STULBINA UOSTAMIESČIO VAIRUOTOJŲ POELGIAI: PRIE VAIRO – APSVAIGĘ, SU SUKLASTOTAIS DOKUMENTAIS

Nedrausmingų vairuotojų įžūlumas tampa nusikalstamas. Pastarosiomis dienomis keli vyrai nustebino net daug mačiusius pareigūnus.

Pirmadienį kelios minutės po 15 val. uostamiesčio Nidos gatvėje pareigūnai sustabdė automobilį „Toyota Echo“ ir patikrino jį vairavusio 31-erių vyro blaivumą.

Pareigūnams apie keistai gatvėje manevruojančią mašiną ir įtarimus, kad vairuotojas gali būti neblaivus, pranešė žmonės.

Liudininkų įtarimai pasitvirtino su kaupu – alkoholio matuoklis parodė 4,01 prom.

Dar neseniai buvo teigiama, kad tokia alkoholio koncentracija žmogaus organizme yra mirtina.

Paaiškėjo, kad vyras prieš metus jau buvo nubaustas, jam vairuotojo pažymėjimas buvo atimtas 2 metams ir 9 mėnesiams. Bet tai nesustabdė jo vėl sėsti prie vairo smarkiai apsvaigus.

Policininkai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl klastotės panaudojimo ir uždarė įtariamąjį į areštinę. Kaip jį atpratinti nuo vairavimo apsvaigus ir praradus teisę vairuoti, turės spręsti teismas.

Dar vienas vairuotojas, kai pateikė suklastotą vairuotojo pažymėjimą, savaitgalį įkliuvo vairuodamas automobilį „Opel Insignia“ su vokiškais registracijos numeriais.

Pasirodo, jo dokumentus patikrino pasieniečiai, kai vyras keltu grįžo iš Vokietijos. Pareigūnai 36-erių vyro dokumente iškart pastebėjo klastojimo požymių.

Kodėl vyras naudojosi klastote, dar bus aiškinamasi. Jeigu ekspertai patvirtins, kad pažymėjimas tikrai padirbtas, jį pateikusiam asmeniui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Įtariamasis parą praleido areštinės kameroje, o po apklausos buvo išleistas į laisvę skyrus kardomąsias priemones – rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir įpareigojimą periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Tomas

Greičiau laisvinkit alkoholį - džiaugsitės girtais ant kiekvieno kampo! Ir ko dar sugalvos valdantieji?

Kokia įstaiga

tokie ir vairuotojai. Tame savivaldybės žentų sukurtame biznyje tik pelnas svarbu. Savininkų pelnas. Ir tikslas kuo daugiau išmelžt iš žmonių ir valstybės.

ka

sukure ,ta i turi.Ateity bus tik blogiau.Nugyventi isvaikyti,prarade ir vilti nieko,niekur nebebijo.Tai visuomenes zlugimas ir katastrofa....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS