Sugėrovą nužudęs vyras dėl ligos atleistas nuo bausmės, tačiau turės atlyginti žalą | KaunoDiena.lt

SUGĖROVĄ NUŽUDĘS VYRAS DĖL LIGOS ATLEISTAS NUO BAUSMĖS, TAČIAU TURĖS ATLYGINTI ŽALĄ

  • 2

Kretingoje sugėrovą nužudęs vyras dėl ligos atleistas nuo realios laisvės atėmimo bausmės, tačiau aukos motinai turės atlyginti 20 tūkst. eurų žalą.

Kaip trečiadienį pranešė nuosprendį paskelbęs Klaipėdos apygardos teismas, kaltininkas iki nuosprendžio priėmimo susirgo nepagydoma liga, dėl kurios bausmę atlikti būtų per sunku.

A. Č. buvo kaltinamas, kad 2019 metų pavasarį, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, Plungėje per konfliktą su N. N. tyčia peiliu dūrė jam į krūtinę, dėl patirtų sužalojimų N. N. mirė įvykio vietoje.

Nužudytojo kūną kaltininkas paslėpė lovos dėžėje ir laikė ten kiek daugiau nei dvi savaites. Kūną A. Č. namuose aptiko aukos pasigedę artimieji kartu su policijos pareigūne.

Vyras per ikiteisminį tyrimą kaltu pripažino, teigė, kad nuo nukentėjusiojo gynė moterį, kuri leido laiką kaltininko namuose kartu su kitais dviem vyrais.

Nagrinėjant bylą teisme A. Č. susirgo sunkia liga ir dėl jos sukeltų padarinių negalėjo būti pilnaverčiu teismo proceso dalyviu nei tiesioginiu, nei nuotoliniu būdu, jo visiško pasveikimo prognozės buvo abejotinos, dėl to bylos nagrinėjimas buvo atidėtas, iki kaltininkas pasveiks.

Kaltinamojo sveikatą nuolat vertino šeimos gydytojas, tačiau teismas pavedė tai gydymo įstaigoje padaryti ir  Valstybinės teismo medicinos tarnybos ekspertams – šie turėjo susipažinti su A. Č. medicininiais dokumentais, jį apžiūrėti jo buvimo vietoje ir pateikti teismui išvadą dėl jo sveikatos būklės.

Gavus specialisto išvadą apie kaltinamojo sveikatos būklę, teismas baigė bylos nagrinėjimą.

Nuosprendyje konstatuota, kad byloje surinktais, ištirtais ir įvertintais įrodymais nustatyta, kad A. Č. yra kaltas dėl N. N. nužudymo, šį nusikaltimą padarė netiesiogine tyčia, nusikaltimo metu buvo pakaltinamas, savo veiksmus suprato ir galėjo juos valdyti, tačiau nuo bausmės atleistas nustačius, jog dėl nepagydomos ligos jam bausmę atlikti būtų per sunku.

Nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pasak teismo, nužudytojo kūną A. Č. padėjęs paslėpti ir apie šį nusikaltimą nepranešęs teisėsaugos institucijoms K. K. nuteistas Klaipėdos apygardos teismo 2020 metų gruodžio 21 dienos nuosprendžiu 60 parų arešto bausme.

Jos vykdymas buvo atidėtas metų laikotarpiui, įpareigojant nuteistąjį būti namuose nustatytu metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Puiku -

žudikas laisvėje - žurnalistams bus darbo rašyti apie jo kitas aukas.

matomai AIDS pasigavo nuo tyrejo ar

teisejo --todel negales bausmes atlikt , .. taip sakant gert gali , zudyt gali ,o bausmes atlikt --NE ....trugdo hemorojinis AIDS ...-sedet negali.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS