Sukčiai – ant kiekvieno kampo: patarimai, kaip nuo jų apsisaugoti, kol kas pasiekia ne visus | KaunoDiena.lt

SUKČIAI – ANT KIEKVIENO KAMPO: PATARIMAI, KAIP NUO JŲ APSISAUGOTI, KOL KAS PASIEKIA NE VISUS

Apgavikai ieško ir randa lengvatikių net tarp jauno amžiaus žmonių. Patarimai, kaip apsisaugoti nuo sukčių, kol kas pasiekia ne visus.

Pirmadienį į uostamiesčio policiją kreipėsi trys apgauti žmonės. Vienas jų, 42 metų vyras, pasigedo savo banko sąskaitoje 1,1 tūkst. eurų.

Pasirodo, praėjusios savaitės ketvirtadienį jam paskambino rusiškai kalbanti moteris ir prisistatė banko darbuotoja. Vyras patikėjo, kad tai tiesa, ir išklojo slaptus savo banko sąskaitos duomenis, nė neįtardamas, kad bendrauja su apgavike.

Neseniai 50-metė sulaukė panašaus skambučio ir suprato, kad jai skambina sukčiai. Moteris tyčia kalbėjo lietuviškai ir reikalavo, kad su ja būtų bendraujama valstybine kalba. Buvo akivaizdu, kad skambinusioji nesuprato, kas jai sakoma, galiausiai apgavikė neteko kantrybės ir, bjauriausiais žodžiais iškoneveikusi pašnekovę, numetė ragelį.

Visų bankų darbuotojai jau daug kartų įspėjo klientus, kad patys neskambina ir jokių duomenų pranešti neprašo. Jiems to nė nereikia, nes tuos duomenis turi.

Dar vienas pirmadienį policijos pagalbos paprašęs žmogus gavo telekomunikacijų bendrovės laišką, iš kurio sužinojo, kad jo vardu praėjusių metų pabaigoje kažkas sudarė sutartį interneto paslaugoms teikti.

Per pusmetį paslaugų kaina išaugo iki pusantro tūkstančio eurų, bet apmokėta nebuvo. Todėl bendrovė ėmėsi ieškoti skolininko, kuris tikino nieko apie tokią sutartį nežinantis. Vyras teigė ne tik nesudaręs tokios sutarties, bet ir nebuvo praradęs dokumentų.

Kas ir kaip pasinaudojo nukentėjusiojo dokumentais, aiškinasi ikiteisminį tyrimą dėl dokumento suklastojimo ar tokio dokumento panaudojimo atliekantys pareigūnai.

22 metų mergina tapo paprastesnės nusikaltėlių schemos auka. Ji norėjo už 700 eurų parduoti savo telefoną "IPhone Pro Max". Pirkėjas su ja bendravo internetu ir net atsiuntė banko pavedimo kopiją.

Manydama, kad sandoris vyksta sklandžiai, mergina atidavė telefoną jo paimti atvykusiam nepažįstamam vyrui. Tik vėliau ji suprato, kad pinigai jos sąskaitos nepasiekė, susisiekti su telefono pirkėju nebepavyksta, o tai reiškia, kad mergina buvo apgauta.

Pareigūnai pradėjo ir šios apgavystės tyrimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o

i ir nieksai ne uz kampo o sedintmys isiremine valdolimpe su visais marmalais kuriu niekas nepageidauja ir taip privarta vykdoma autonazija kuno ir dvasios kuriai silpnesni pasiduoda purviasklaidos uzhipnotizuoti=======

Anonimas

Žmoniu naivumui rybų nėra.Nuo kada lietuvos bankuose lietuviai nustojo dirbti.Šeimininkai gali ir nemokėti lietuviškai bet kad darbuotojai,tai jau naivumas kvadrate.NORS iš kitos pusės kai man paskambins gal aš dar durnesnis būsių.Atsiprašau nieko ižeisti nenoriu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS