Sukčiai bando pasipelnyti iš sukrečiančios kūdikio nužudymo istorijos | KaunoDiena.lt

SUKČIAI BANDO PASIPELNYTI IŠ SUKREČIANČIOS KŪDIKIO NUŽUDYMO ISTORIJOS

  • 2

Visuomenę sukrėtusi pustrečio mėnesio mergytės mirtis Klaipėdoje ir jos motinos Alinos Sriebaliūtės bei sugyventinio Mykolo Ruikio elgesys tapo sukčių taikiniu.

Latvijos policija socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje ketvirtadienį paskelbė, kad ši kraupi žinia sklinda kaimyninėje šalyje. Tiesa, policijos pareigūnai perspėja, kad viename latviškų portalų pateikiama su šiuo įvykiu susijusi melaginga informacija. Netikras žinias skleidžiančioje publikacijoje rašoma, kad gruodžio 8 dieną Liepojoje esančiame name rastas apirusio kūdikio kūnelis. Jį neva rado vaiko artimieji ir iškvietė policiją.

Latvijos policija praneša, kad apie tokią nelaimę Liepojoje jie neturi informacijos, o tai, kad sukčiai paviešino ir A. Sriebaliūtės bei galimai negyvo kūdikio nuotraukas, leidžia susieti tai su įvykiu, kuris nutiko Klaipėdoje. 

Policijos atstovai išreiškė susirūpinimą, kad melaginga žinia greitai sklinda tarp internautų, mat ja socialiniuose tinkluose dalijasi tūkstančiai. Policijos duomenimis, šia melaginga naujiena jau pasidalijo apie 4,7 tūkst. internautų.

„Facebook“ nuotr.

Policija apgailestauja, kad žmonės, neįvertinę informacijos tikslumo, skleidžia melagingą naujieną ir taip leidžia pasipelnyti netikras naujienas skelbiančiam portalui.

Primename, kad irstantis 2,5 mėnesių kūdikio lavonas sekmadienio popietę buvo rastas Klaipėdoje, Minijos gatvės 129 namo viename butų, kurį nuomojosi vaikelio mama ir šios moters sugyventinis.

Motina A. Skriebaliūtė įtariama bejėgio vaiko palikimu be priežiūros, o jos sugyventinis – vaiko nužudymu sunkinančiomis aplinkybėmis.

Ekspertai ant kūdikio kūnelio rado smurtą įrodančių duomenų. Tyrimas dar bus tęsiamas, tam tikri duomenys dar bus tiriami papildomai. 

Abu įtariamieji buvo apklausiami atskirai, jų parodymai lyginti su medikų išvadomis. Tai leido įtarti, kad vaiko motinos sugyventinis M. Ruikis galėjo smurtauti prieš bejėgį vaikelį. Mirusios mergaitės motinos teigimu, jos sugyventinis supurtė vaiką ir tai galėjo lemti jos mirtį.

Tai galėjo atsitikti paskutinę lapkričio dieną.

Prokuroras teisme prašė moterį suimti 10 parų, jos sugyventinį – mėnesiui. Teismas pilnai tenkino prokuroro prašymą – negyvo rasto kūdikio motina dėl vaiko palikimo suimta dešimčiai dienų, o nužudymu įtariamas jos sugyventinis – vienam mėnesiui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tai

kas ta vaikeli mirusi fotkino ..ar cia lele kokia...

...

Tokius 'sugyventinius' tik organais paleist!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS