Sukčiai meistriškai iš klaipėdiečio išviliojo pinigus: vyras prarado daugiau kaip 25 tūkst. eurų | KaunoDiena.lt

SUKČIAI MEISTRIŠKAI IŠ KLAIPĖDIEČIO IŠVILIOJO PINIGUS: VYRAS PRARADO DAUGIAU KAIP 25 TŪKST. EURŲ

Klaipėdietis prarado kelias dešimtis tūkstančių eurų, kai patikėjo, kad telefonu jam paskambinę konsultantai padės pelningai investuoti santaupas.

Užteko vos poros dienų, kad 53 m. gyventojas prarastų 25 170 eurų. Vasario 16 d. vyras patikėjo telefonu su juo susisiekusiu asmeniu, kad laikyti pinigų tiesiog banko sąskaitoje neapsimoka. Esą šią sumą, investavus į internetinę finansinę platformą, galima per trumpą laiką gerokai padidinti.

Vasario 23 d. klaipėdietis jau pranešė policijai, kad pinigai iš jo išvilioti apgaule.

Kol kas neaišku, kodėl ikiteisminis tyrimas pradėtas tik dar daugiau nei po savaitės. Tyrimo ėmėsi Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei valdybos pareigūnai.

Dar nežinia, kaip baigsis šis tyrimas, tačiau, anksčiau aiškindamiesi analogiškus nusikaltimus, policininkai kaltųjų nenustatė – sukčiavimo galai driekiasi į užsienį. Nežinia, kur yra tikrieji nusikaltimo organizatoriai.

Paprastai tokių sukčių aukomis tampa ne patys seniausi žmonės, dažniau tie, kurie supranta, kas yra investavimas, jie būna girdėję apie galimybę taip užsidirbti pinigų.

Sulaukę skambučio iš užsienio, dažniausiai iš Latvijos ar Estijos, jie įkalbinėjami nepraleisti progos pelningai investuoti.

Aukos labai greitai mato, kaip sparčiai didėja pinigų suma jų banko sąskaitoje. O vieną dieną joje nelieka nė euro.

Tada nukentėjusysis bando susisiekti su asmeniu, kuris jam žadėjo aukso kalnus, bet – bergždžiai. Visi kontaktai nutrūksta, o nustatyti, kur iškeliavo pinigai, vargiai pavyksta.

Klaipėdoje tokiu būdu jau nukentėjo ne vienas žmogus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Magyla

"Aukos labai greitai mato, kaip sparčiai didėja pinigų suma jų banko sąskaitoje. O vieną dieną joje nelieka nė euro". Banko sąskaitoje, panele žurnaliste? Gal vis tiktai apgavikų internetinės platformos menamoje sąskaitoje?

Raeivis

Nepasisekė tautiečiui visai už nieką nubaudė

Kidalovo

Iš kur dar tokių kvailių esama?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS