Sukčiai šventiniu laikotarpiu suaktyvino atakas | KaunoDiena.lt

SUKČIAI ŠVENTINIU LAIKOTARPIU SUAKTYVINO ATAKAS

Žmonėms skambinantys sukčiai šventiniu laikotarpiu ypač suaktyvėjo. Nors jiems pasiseka apgauti tik mažą dalį asmenų, kuriems prisiskambina, jiems tai apsimoka.

Šios savaitės viduryje į uostamiesčio policiją kreipėsi dar vienas nukentėjęs klaipėdietis. 62 metų vyras prarado 455 eurus, kai patikėjo, kad telefonu bendrauja su banko darbuotoja.

Žodžių ir išgalvotų argumentų lavina užmigdė vyro budrumą ir jis atskleidė nepažįstamajai prisijungimo prie elektroninės bankininkystės duomenis.

Netrukus po to jis pamatė, kad jo banko sąskaitoje nebėra minėtos sumos.

Į policiją vyras kreipėsi po dienos.

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės spaudai Andromedos Grauslienės, policijos budėtojai sulaukia ne mažiau 10-ties pranešimų apie sukčių bandymą išvilioti elektroninės bankininkystės duomenis. Daugelis į policiją skambinančių žmonių pasakoja, kad apgavikai kalba rusiškai, tiesiog berte beria žodžius, aiškina apie menamus pavojus aukos sąskaitoje esančioms santaupoms.

Apie bandymą apgauti policijai pranešantys žmonės liudija atsipeikėję, kai prasideda kalba apie slaptus bankininkystės kodus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS