Suklastotą vairuotojo pažymėjimą norėjusi gauti moteris sukčiams sumokėjo 18 tūkst. eurų | KaunoDiena.lt

SUKLASTOTĄ VAIRUOTOJO PAŽYMĖJIMĄ NORĖJUSI GAUTI MOTERIS SUKČIAMS SUMOKĖJO 18 TŪKST. EURŲ

  • 12

Suklastotą vairuotojo pažymėjimą norėjusi gauti Klaipėdos rajono gyventoja sukčiams per kelis mėnesius sumokėjo 18 tūkst. eurų.

Kaip skelbia Klaipėdos apskrities policija, 26 metų moteris teisėtu būdu įgyti vairuotojo pažymėjimą bandė keliskart, tačiau, taip ir nepavykus išlaikyti egzaminų, nutarė pasinaudoti internete rastu pasiūlymu – vairuotojo pažymėjimą nusipirkti už 900 eurų.

Susirašinėti su tokią „paslaugą“ siūliusiais asmenimis moteris pradėjo šiemet vasarį. Sutarus dėl kainos, vasario 9 dieną moteris pervedė 650 eurų, o likusią sumą turėjo sumokėti jau gavusi dokumentą. Tačiau procesas neva pradėjo strigti – sukčiai, nurodydami įvairiausias priežastis, reikalavo pervesti vis didesnes sumas – nuo 300 iki 10 000 eurų.

Kai sukčiai pareikalavo dar 25 000 eurų, moteris kovo 31 dieną kreipėsi į policijos pareigūnus. Skaičiuojama, kad, ketindama apgaulės būdu įsigyti vairuotojo pažymėjimą, ji sukčiams iš viso pervedė 18 025 eurus.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo, griežčiausia už tai gresianti bausmė yra iki trejų metų nelaisvės.

Policijos pareigūnai primygtinai ragina nesinaudoti nelegalias paslaugas siūlančių asmenų paslaugomis, vengti išankstinių mokėjimų nepažįstamiems ar menkai pažįstamiems asmenims.

Pakliuvus į sukčių pinkles, ar bent įtarus ketinimus sukčiauti, prašoma visada apie tai praneškite bendruoju pagalbos telefonu 112 arba per www.epolicija.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Oi, mergaitės...

Sumaniau išlaikyti vairavimo egzaminą sulaukusi 30-ies. Instruktorių saldžiam nepalankiausiu metu, kad pasipraktikuočiau ant ledo, pašalpos ir taip toliau. Jis sako: tu važiuoji kaip Šumacheris. Kaladėles sugadinai. Bet jos tratėjo jau pradedant pirmą pamoką. Tada žvilgtelėjau į instruktorių. Jo...nabagas. Ir dar pasakoja kad tik ką duktė gimdė. Supratau. Ieško kuo daugiau neapskaučiuotų pajamų, trukdys mokytis tinkamai. Nieko nelaukusi atskiau: oi, ta jūsų duktė smirda, jos niekas nenorės kad ir kiek pinigų žentui duosit. Pas mus į butą irgi landžiojo tokia Negraži storulė išmatų spalvos akimis ir kiek pakitusios tiek pastačius, irgi tėvas labai ją reklamavo...neturi kur dėt tokios Dvokia. Egzaminus išlaikiau. Mokiausi pas normalų instruktorių, kurio duktė ne išsigimėlių

nepavykus išlaikyti egzaminų

normalus zmogus regitroj islaiko egzamina is 5...6 karto.... i labai retai pasitaiko ka islaikytu is 1 (islaiko tik kai su naujokais instruktoriais...).... regitra mafijine struktura - duxindama piliecius darosi bizni .... ka panasiu bajeriu nebutu ka nebutu eiliu, ka nebutu krimilalinio noro pasipinigaut busimuju vairuotoju saskaita turi but pakeista egzaminavimo apmokejimo tvarka : padarot stavke sakikim 300Eur... i vairuotojas te laiko egzaminus kasmenesi nors i 10 kartu....

Qwerty

Sukurta mafijine struktura neduoda zmonem oriai gyventi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS