Ugniagesiai skubėjo į pagalbą bebrui ir briedžiui | KaunoDiena.lt

UGNIAGESIAI SKUBĖJO Į PAGALBĄ BEBRUI IR BRIEDŽIUI

Ugniagesių gelbėtojų pagalbos prireikia ne tik žmonėms bei jų augintiniams, bet ir laukiniams žvėrims. Savaitgalį Klaipėdoje ir Klaipėdos rajone ilgąjį savaitgalį ugniagesiai susidūrė su bebrą ir briedį ištikusiomis nelaimėmis.

Pirmadienio pavakarę, po 17 val., gelbėtojai skubėjo į Artojo gatvę, prie buvusios Eksperimentinės statybų konstrukcijų gamyklos. Pagalbos prašė moteris, pamačiusi, kad į atvirą šulinį įkrito bebras ir negali išsikabaroti iš maždaug dviejų metrų gylio.

Šulinys yra netoli Dangės, ugniagesiai įsitikino, kad viskas yra taip, kaip moteris pranešė. Ugniagesiai palaukė, kol atvyko aplinkosaugininkai, aptarė su jais gyvūno gelbėjimo planą ir ėmėsi darbo.

Vienas gelbėtojų įlipo į šulinį, apvyniojo apie gyvūno kūną virvę ir jį iškėlė.

Apie 25 kilogramus sveriantis gyvūnas nebuvo susižeidęs ir labai greitai nubėgo į upę.

Kur kas liūdniau baigėsi sekmadienio istorija su miško žvėrimi Gargžduose. Miesto pakraštyje, Užuovėjos gatvėje, apie 10.30 val. vietos gyventojai pranešė pagalbos telefonu, kad per tvorą šokdamas briedis pasismeigė ant metalinio tvoros strypo.

Atvykę ugniagesiai didžiulį gyvūną rado jau nugaišusį.

Teko palaukti, kol atvažiuos medžiotojai. Gelbėtojai diskiniu pjūklu nupjovė metalinį strypą ir padėjo gaišeną įkelti į automobilio priekabą. Briedis galėjo sverti apie 400 kilogramų, tad darbo turėjo visi.

Ugniagesiai gelbėtojai gali valandų valandas pasakoti apie išgelbėtus gyvūnus. Kartą arklys per susidėvėjusias ūkinio pastato grindis prasmego į rūsio patalpą, kitąkart karvė įkrito į šulinį. Bet tokios keistos istorijos, kaip su ant tvoros pakibusiu briedžiu, patirti teko retam.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nuj

Bus kotletų. Ar tvoros savininkui bent vienas priklauso?

pastebėjimas

Pilnos tvoros - "koncertinos" LT- BY pasienyje nugaišusių ar kančiose besigaluojančių briedžių, stirnų, šernų ir niekam nerūpi.

1231

Tos prakeiktos tvoros...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS