Per šventinį savaitgalį Klaipėdos pareigūnai išaiškino septynis neblaivius vairuotojus | KaunoDiena.lt

PER ŠVENTINĮ SAVAITGALĮ KLAIPĖDOS PAREIGŪNAI IŠAIŠKINO SEPTYNIS NEBLAIVIUS VAIRUOTOJUS

Nors šventinį savaitgalį miestų gatvėse ir užmiesčio keliuose dirbo ypač daug policininkų, girtų vairuotojų tai netrikdė. Dalis jų įkliuvo pareigūnų patikrų metu, kai kurie buvo demaskuoti pilietiškų žmonių.

Pirmadienį vakare, 18.40 val., uostamiesčio policininkams pranešta, kad Panevėžio gatve važiuojantį automobilį „Toyota RAV4“ vairuoja neblaivi moteris.

Pareigūnai nuskubėjo į nurodytą vietą ir sustabdė tojotą. Paaiškėjo, kad automobilį vairavo 30-metis smarkiai apgirtęs vyras. Alkoholio matuoklis parodė 2,47 prom.

Esama įtarimų, kad kiek anksčiau tą pačią mašiną vairavo 27-erių moteris. Pamatavę jos blaivumą policininkai konstatavo, kad ji taip pat girta – 2,12 prom.

Abu tą vakarą pateko į areštinę, jie bus teisiami.

Šeštadienį ryte Kretingos rajone, Padvariuose, „Peugeot“ vairavo 51-erių neblaivus vyras, matuoklis parodė 1,62 prom. Vėlų tos pačios dienos vakarą Plungėje 26-erių vaikinas, vairuodamas automobilį „Ford“, daugiabučio namo kieme kliudė dvi mašinas ir bandė pabėgti iš įvykio vietos.

Vaikinas buvo neblaivus, pabėgti jam nepavyko, o pareigūnai konstatavo, kad jis bus teisiamas už vairavimą apgirtus (1,97 prom.).

Balandžio 3-iosios ryte Klaipėdoje, S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje, patikros metu policininkai nustatė, kad 59-erių vyras sėdo prie vairo, nors jam buvo atimtas vairuotojo pažymėjimas.

Dar du vairuotojai sekmadienį įkliuvo su kanapėmis. Policininkai jų rado apžiūrėdami automobilius. Po to tikrinta, ar vairuotojai patys buvo apsvaigę nuo kvaišalų.

Dar septyni neblaivūs vairuotojai įkliuvo vairuodami tikslinių policijos patikrų metu.

Taip buvo demaskuotas 30-metis „Audi“ vairuotojas, įpūtęs 1 prom., jo mašina nebuvo patikrinta techninių apžiūrų centre, o automobilis neapdraustas privalomuoju civiliniu draudimu.

47-erių klaipėdietė šeštadienį ryte nustebo matuoklyje pamačiusi išryškėjusį 0,49 prom. skaičių.

Sekmadienį 62 metų vyras ryžosi vairuoti automobilį būdamas vidutinio girtumo – 1,63 prom., 37-erių vyriškis įpūtė 1,28 prom., o 41-erių vairuotojas neišvengs baudžiamosios atsakomybės, nes matuoklis parodė 1,5 prom.

59-erių moteris, pareigūnų sustabdyta kelyje į Palangą, įpūtė 0,48 prom., o tame pačiame kelyje 55 metų vyras taip pat negalėjo tęsti toliau kelionės, nes matuoklio parodymai siekė 0,72 prom. Šių dviejų vairuotojų laukia administracinė atsakomybė.

Dar septyni vairavę asmenys buvo ne visai blaivūs, bet jų girtumas neviršijo leistinos alkoholio koncentracijos ribos, policijos duomenų bazėje šis faktas užfiksuotas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS