Teismas atmetė keistą nužudymo motyvą | KaunoDiena.lt

TEISMAS ATMETĖ KEISTĄ NUŽUDYMO MOTYVĄ

Siekdamas švelnesnės bausmės žmogžudyste kaltintas vyras apkalbėjo auką. Tokią išvadą padarė itin žiauriai įvykdytos žmogžudystės aplinkybes narpliojusi Klaipėdos apygardos teismo baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija.

Viešai paskelbtame nuosprendyje teigiama, kad 59-erių Arūnas Vaičiulis savo pažįstamą Valdą nužudė itin žiauriai. Ant aukos kūno aptikti 65 smūgių peiliu bei šakute pėdsakai. Taip šiemet kovo 9-ąją baigėsi išgertuvės vienoje sodų bendrijoje.

Akivaizdu, kad abu vyrai tuo metu buvo labai girti.

Tirdami brutalaus nusikaltimo aplinkybes pareigūnai nesulaukė jokio paaiškinimo. Tik po kelių mėnesių nuo nusikaltimo iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus tyrėją pasiekė A. Vaičiulio laiškas.

Jame vyras aiškino prisiminęs, kodėl taip žiauriai pasielgė su sugėrovu. Esą šis pasiūlė jam pasimylėti analiniu būdu ir prisipažino jį mylintis. Būtent tai įžeidė ir įsiutino tokių jausmų objektą.

Vėliau apklausiamas jis pakartojo šią versiją, bet teisme atsiprašė aukos artimųjų ir tokį negarbingą motyvą atmetė pats.

To paties teismo posėdžio metu vyras bandė svarstyti – gal ir buvo kažkas panašaus į sueities pasiūlymą, bet kategoriškai to nebeteigė.

Teisėjų kolegija nusprendė, kad negarbingą versiją kaltinamajam padėjo sukurti tardymo izoliatoriaus senbuviai, įteigę A. Vaičiuliui, kad svarus nusikaltimo motyvas leis jam tikėtis švelnesnės bausmės.

Kai sužinojo, kad atsitiko priešingai nei tikėtasi, vyras minėtos versijos atsisakė. Mat nužudymas siekiant išreikšti neapykantą asmeniui dėl lytinės orientacijos baudžiamas kur kas griežčiau.

Kadangi byloje nebuvo patikimų įrodymų, kad nusikaltimo auka galėjo būti homoseksualus, tai paneigė ir jo artimieji, šią versiją teisėjai atmetė.

A. Vaičiulis pripažintas itin žiauriai nužudęs žmogų, jam skirta 14 metų nelaisvės bausmė. Jis privalės atlyginti nukentėjusiųjų patirtą turtinę ir neturtinę žalą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vel

Vel vagyste zmogaus rankom

šaltkalvis-ginekologas

Vistik,pasirodo,kad nėra lygybės tarp peredastų ir normalių žmogų.Duotas straipsnis kaip tik tą ir įrodo.Kur žiūri lygių galimybių kontrolierka?Iš teismo paaiškinimo akivaizdu,kad būtent homikai yra aukštesnio vertinimo padarai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS