Teismas skelbs sprendimą dėl prokurorės nušalinimo Kuršių marių byloje | KaunoDiena.lt

TEISMAS SKELBS SPRENDIMĄ DĖL PROKURORĖS NUŠALINIMO KURŠIŲ MARIŲ BYLOJE

Šiaulių apygardos teismas ketvirtadienį turėtų skelbti, ar nušalinti bendrovės „Grigeo Klaipėda“ Kuršių marių taršos baudžiamojoje byloje valstybei atstovaujančią prokurorę Giną Skersinskytę.

Tokį prašymą praėjusiame teismo posėdyje birželio 13-ąją pateikė „Grigeo Klaipėda“.

Bendrovės advokatas Linas Sesickas jį motyvavo tuo, kad prokurorė šioje byloje yra šališka ir subjektyvi, tai esą rodo jos bendravimo su liudytoju, šešerius metus „Grigeo Klaipėda“ vadovavusiu Vidu Beržonskiu, aplinkybės. Jis šioje byloje yra atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės, nes davė bylai reikšmingus parodymus.

L. Sesickas tvirtino, jog paaiškėjo, kad V. Beržonskis prieš atvykdamas į teismo posėdį bendravo su prokurore keletą kartų.

Prokurorė vieno pokalbio metu, anot advokato, tikėtina, davė tam tikrus nurodymus ar pasiūlymus liudytojui duoti tokius parodymus, kokie artimi užfiksuoti jo apklausos ikiteisminio tyrimo metu protokole. L. Sesicko teigimu, po šito telefoninio pokalbio liudytojui buvo persiųsti jo paties parodymai.

Anot gynėjo, iš šių aplinkybių galima daryti išvadą, kad prokurorė galėjo daryti poveikį ir „tam tikrą neigiamą įtaką to asmens parodymui, parodymų tikrumui, autentiškumui, atitikčiai faktinei situacijai“.

Aplinkos apsaugos departamentui atstovaujanti viena iš advokačių Indrė Kupcikevičiūtė teigė, jog bendrovės pateiktas prokurorės nušalinimo prašymas yra nepagrįstas ir ir advokato nurodytos aplinkybės yra tiesiog prielaidos.

Pati prokurorė G. Skersinskytė Šiaulių apygardos teisme vykusiame posėdyje akcentavo, kad V. Beržonskis kaip liudytojas turėjo teisę prašyti pagarsinti parodymus. Pasak prokurorės, kaltinimai asmenims šioje byloje grindžiami ne tik V. Beržonskio parodymais, bet ir kita medžiaga, kuri jam nebuvo paviešinta.

Kuršių marių taršos byloje kaltinimai dėl piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo ir disponavimo jais bei aplinkos apsaugos taisyklių pažeidimų pareikšti akcinei bendrovei „Grigeo Klaipėda“ ir dar 14-ai esamų bei buvusių šios įmonės darbuotojų.

Visuomenėje didelio atgarsio sulaukusioje baudžiamojoje byloje, kurioje kaltinamąjį aktą sudaro daugiau kaip 300 lapų, kaltinamaisiais pripažinti „Grigeo“ grupės akcininkas ir valdybos pirmininkas Gintautas Pangonis, dabartinis Klaipėdos įmonės vadovas Tomas Eikinas, trys ankstesni šios įmonės vadovai bei kiti asmenys. Šioje didelės apimties byloje yra daugiau kaip 20 tūkst. dokumentų, apklaustų įtariamųjų, liudytojų duomenys, įvairių ekspertų išvados, papildomi dokumentai bei kiti tyrimui reikšmingi duomenys.

Gamtai padarytą turtinę žalą nustatė Aplinkos apsaugos departamentas, jis pareiškė įmonei daugiau kaip 48 milijonų eurų civilinį ieškinį.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

botas

jei dar tas grigeo vanialins klaipėdoj atvažiuosiu duot pyzdi blt, nes jau atsibodo smarvės

Seniui

Iš teismų pelnosi tik advokatai.

senis

juokingai atrodo yra nustatytas nusikaltimas ir turi būt už tai bauda o lietuvoje vyksta teismu maratonas tol kol pinigai nenuplauna nusikaltimo ir gale nėra nei žalos nei nusikaltimo ,kam daromas toks cirkas ir kas iš jo pelnasi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS