Teismui perduotos bylos dėl automobilių ir ūkinių pastatų padegimų Kretingoje ir rajone | KaunoDiena.lt

TEISMUI PERDUOTOS BYLOS DĖL AUTOMOBILIŲ IR ŪKINIŲ PASTATŲ PADEGIMŲ KRETINGOJE IR RAJONE

  • 0

Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas trečiadienį pranešė apie teismui perduotas dvi bylas dėl galimų automobilių ir ūkinių pastatų padegimų Kretingoje bei rajone.

Klaipėdos apylinkės prokuratūra teismui perdavė dvi Kretingos rajono policijos komisariato pareigūnų tirtas baudžiamąsias bylas dėl svetimo turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu. Į teisiamųjų suolą sės padegimais įtariami du asmenys – 1985 metais gimusi moteris ir 1998 metais gimęs vyras.

Vienas ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dėl penkių nusikalstamų veikų. Pernai gegužę Kretingos rajone, Padvariuose, kaip įtariama, triskart buvo padegti skirtingi ūkiniai pastatai ir prie kapinių stovėjęs tualetas. Dar du ūkinės paskirties pastatus buvo pasikėsinta padegti.

Įtariama, kad šias nusikalstamas veikas galėjo įvykdyti 1985 metais gimusi moteris. Anksčiau neteistai įtariamajai buvo skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Kitas ikiteisminis tyrimas pradėtas šių metų sausio 12 dieną. Paryčiais, apie 4 val., patruliuojantys pareigūnai Kretingoje, Klaipėdos gatvėje, daugiabučio namo kieme, pastebėjo, kad gaisras kilo dviejuose apie 20 metų senumo automobiliuose – „BMW X5“  ir „Renault Trafic“.

Įtarus padegimą ir sekant pėdsakais, tą pačią dieną Palangoje buvo sulaikytas įtariamasis – 1998 metais gimęs vyras. Anksčiau keliskart už vagystes, viešosios tvarkos pažeidimus jau teistam vyrui buvo skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. 

Už svetimo turto sunaikinimą visuotinai pavojingu būdu  gresia bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS