Ugniagesiams pajūryje – užimtos dienos: gelbėjo žmones ir gyvūnus | KaunoDiena.lt

UGNIAGESIAMS PAJŪRYJE – UŽIMTOS DIENOS: GELBĖJO ŽMONES IR GYVŪNUS

Šylant orams ugniagesiai vis dažniau priversti lankytis pajūryje. Savaitgalį jiems teko ne tik gesinti gaisrus, bet ir iš keblių situacijų vaduoti gyventojus.

Pro langą kėlė vaiką

Sekmadienio popietę Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos operacijų vadovas pasakojo, kad, dar prieš prapliumpant lietui, vyrai turėjo darbo Melnragėje.

Pirmiausia teko vaduoti viešajame tualete užsitrenkus durims įkalintą vaiką. Galima tik spėti, kad jis labai išsigando ir patyrė stresą, kol sulaukė pagalbos. Gelbėtojai laužtuvu išėmė tualeto langą ir iškėlė 10 m. berniuką.

Sekmadienį gelbėtojai iš namų į greitosios medicinos pagalbos automobilį nešė sunkų ligonį.

Palangos ugniagesiai iš stogo konstrukcijos išvadavo kiro jauniklį.

Degė pajūrio krūmai

Tądien Melnragėje buvo kilę ir du gaisrai. Pirmąjį užgesino patys poilsiautojai, o netrukus ugniagesiai skubėjo kovoti su beįsismarkaujančia liepsna pajūrio krūmynuose. Laimei, ugnis neišplito.

Tos dienos pavakare Kretingos rajone, Kvecių kaime, užsidegė medinė pirtis. Kai atvažiavo ugniagesiai, liepsna jau siaubė pirtį ir greta esančią poilsio patalpą. Išdegė viskas, kas buvo šiose erdvėse, nudegė stogas.

Ugniagesiams pavyko išsaugoti vos už poros metrų nuo gaisravietės stovintį ūkinį sodybos pastatą.

Traukė iš mašinos

Savaitgalį gelbėtojams teko vaduoti ne vieną nuo kelio nuvažiavusio automobilio keleivį.

Sekmadienį Baičiuose gelbėtojai iš griovio traukė „Volkswagen Caddy“ ir valė nuo kelio šios mašinos paliktą apie 200 m ilgio tepalų balą.

Šeštadienį vakare Plungėje ugniagesiai skubėjo gesinti automobilį „Opel Vectra“, kuriam iš po variklio dangčio ėmė rūkti dūmai. Šio incidento metu išdegė visos degios detalės variklio skyriuje.

Dar vienas automobilis šeštadienį apie 21 val. staiga užsidegė Vilniaus plente, ties Jakais. „Citroen C4“ variklio skyrius taip pat labai smarkiai nukentėjo nuo ugnies.

Netikėta avarija tos dienos vakare įvyko ir ant Rimkų viaduko, ten susidūrė sunkvežimis ir lengvasis automobilis BMW. Gelbėtojai skubėjo iš sumaitotos mašinos vaduoti sužeistą 23 m. merginą.

Po to ugniagesiai ėmėsi rinkti nuo kelio iš prakirsto sunkvežimio degalų bako plūstantį dyzeliną.

Ugniagesiai ne tik surinko naftos produktus, bet ir sutvarkė eismo įvykio vietą.

Laužė tualeto duris

Šeštadienį paryčiais Derceklių kaime suliepsnojo gyvenamasis namas.

Kai atvyko ugniagesiai, statinio stogas jau buvo sukritęs, o namas degė atvira liepsna.

Dar iki atvykstant ugniagesiams, iš gaisro apimto namo išbėgo trys žmonės. Dviem vyrams prireikė medikų pagalbos, greitosios medicinos pagalbos ekipažas juos išgabeno į ligoninę.

Gelbėtojams pavyko išvengti sprogimo, jie spėjo iš gaisravietės išnešti dujų balioną. Iš namelio nieko neliko, sudegė visi jame buvę daiktai, liko tik mūro sienos.

O Gargžduose ugniagesiai skubėjo lieti vandenį ant staiga suliepsnojusio medžio.

Klaipėdoje gyvūnų mylėtojai prašė išgelbėti kačiuką, jis įkrito į namo sienoje sumontuotą vamzdį.

Penktadienį vakare Klaipėdos policininkai buvo iškviesti į Reikjaviko gatvę malšinti konflikto šeimoje. Pareigūnai kvietėsi į pagalbą gelbėtojus, nes smurtaujantis vyras užsirakino tualete.

Namuose jį palikti buvo pavojinga, todėl ugniagesių paprašyta atidaryti tualeto duris. Po to savo darbą dirbo pareigūnai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Šikna

Gelbėk pats save.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS