Uostamiesčio parkuose – girtuoklių orgijos | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESČIO PARKUOSE – GIRTUOKLIŲ ORGIJOS

Kontrolieriai rudenį pradės kur kas dažnesniais naktiniais patikrinimais. Ypač didelis dėmesys bus skiriamas miesto centre esančioms ir lauko terasas turinčioms kavinėms. Tokių įstaigų keliamu triukšmu skundžiasi gyventojai.

Erzina paauglių vakarėliai

Vakarinius patikrinimus Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai organizuoja ir dabar. Jie rengiami du kartus per savaitę – nuo 19 iki 21 val.

Nuo kitos savaitės ir visą rugsėjį reidai tamsiuoju paros metu bus organizuojami dažniau – vyks keturis kartus per savaitę iki 24 val.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė atskleidė, kad pagrindiniai viešosios tvarkos pažeidimai, kuriais dabar skundžiasi gyventojai, – girtavimas viešose vietose, paauglių vakarėliai kiemuose ir parkuose.

Kontrolieriai vėl sulaukia skundų iš gyventojų ir dėl Žvejų gatvėje įsikūrusių barų, kavinių, klubų keliamo triukšmo, garsiai leidžiamos muzikos, klientų aptarnavimo lauke neleistinu laiku.

"Paskutinio vykusio reido metu įspėjome visų minėtoje arterijoje įsikūrusių pasilinksminimo vietų administratorius apie jau kitą savaitę prasidėsiančius dažnesnius naktinius patikrinimus. Taip pat buvo priminta tvarka, kaip turi būti dirbama, kad nebūtų trikdoma viešoji rimtis. Rugsėjį į miestą atvyksta daug jaunų žmonių, būna gana šilta. Tad naktiniai patikrinimai tikrai yra reikalingi", – komentavo vedėja.

Pagal patvirtintą tvarką, po 22 val. lauke negali būti leidžiama jokia muzika, o klientai lauko terasose neturi būti aptarnaujami nuo 24 val.

Išvaikė įkaušusius benamius

Paskutinio vakarinio patikrinimo metu kontrolieriai aplankė ne tik Žvejų gatvėje įsikūrusius barus, kavines, bet ir vietas, dėl kurių vis skundžiasi  gyventojai.

Pirmiausia pareigūnai nuvyko į Parko gatvę. Nuolat sulaukiama pasipiktinimo, kad šioje arterijoje automobiliai statomi neleistinose vietose.

Patikrinimo metu ne pagal kelių eismo taisykles buvo pastatyta 12 transporto priemonių. Automobiliai buvo palikti ant žolės, nepaisyta ženklų.

Kontrolieriai apsilankė prie Manto gatvėje esančio prekybos centro. Pasak Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Viliaus Valio, gyventojai skundėsi, kad prie parduotuvės nuolat lankosi asocialūs asmenys, būriuojasi prie taromato, terorizuoja aplinkinius.

"Patikrinimo metu radome tuos žmones. Jie, kaip ir nurodė pranešusieji, sėdėjo ant suoliuko, buvo įkaušę, turėjo alkoholinių gėrimų. Paprašėme vyrų apleisti suoliukus, jie pasišalino. Paprašėme ir prekybos centro apsaugos darbuotojų, kad šie vaikytų tokius asmenis. Jie šiukšlina, vartoja alkoholinius gėrimus, ieško taros, kurią galėtų priduoti, o už gautus pinigus papildytų alkoholio atsargas", – pasakojo vedėjas.

Nespėjo atsukti butelių

Kontrolieriai buvo sulaukę skundo ir dėl girtavimo Debreceno aikštėje. Vyrai alkoholinius gėrimus gerdavo, susėdę ant suoliukų. Tačiau šį kartą čia girtaujančiųjų nerasta.

Iš Debreceno gatvės kontrolieriai patraukė į Sąjūdžio parką. Žmonės ne kartą skundėsi, kad čia girtaujama, keturkojų mylėtojai pažeidžia gyvūnų laikymo taisykles.

Parke kontrolieriai sutiko maždaug 10-ies vyrų, kurių amžius apie 25 metus, kompaniją. Jie kaip tik ruošėsi pradėti puotą. Vyrų kuprinės buvo pripildytos alkoholio, jie vieną po kito traukė butelius.

"Kompanija alkoholio dar nebuvo pradėjusi gerti. Pareikalavome, kad iš ten pasišalintų . Šie taip ir padarė", – teigė vedėjas.

Aplankyta ir dar viena vieta, dėl kurios nuolat sulaukiama skundų, kad girtaujama, nepaisoma gyvūnų laikymo taisyklių. Tai – Žardės tvenkinys ir jo prieigos. Šį kartą pažeidimų nenustatyta.

Kitokia situacija kontrolierių laukė parke tarp Debreceno gatvės ir Statybininkų prospekto. Ten sutikti du alkoholinius gėrimus geriantys vyrai. Jiems skirtos nuobaudos.

Dar vienam pažeidėjui surašytas protokolas dėl gyvūnų laikymo taisyklių nepaisymo. Jis savo šunį paleido lakstyti be pavadėlio. Nors gyvūnas buvo nedidelis, bet aršus, jis puolė praeivius.

Kontrolieriai patikrino du skundus dėl per ilgai trunkančių buto remonto darbų. Pastaruosius galima atlikti iki 19 val. Tačiau pažeidimų nebuvo nustatyta.

"Atšilus orams, padaugėjo skundų ir dėl girtavimo viešose vietose, ir dėl gyvūnų laikymo taisyklių pažeidimų. Ne tik dėl šunų, bet ir kačių, kad jos šeriamos ne tik įrengtose šėryklose, bet ir kitose vietose", – tikino V.Valys.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

As

Kada patys dalyvausit ,baudejai.

1st

Orgijos vyksta Daukanto 24

Anonimas

Nieko nesakau trūksta tvarkos bet tas lietuvio mentalitetas skųstis viskuo ir skųsti visus jau vemti verčia verksniu kraštas patys nei piršto nepajudins bet skusis kasdien
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS