Šiurpus įvykis uostamiestyje: agresyvūs chuliganai sumušė du benamius | KaunoDiena.lt

ŠIURPUS ĮVYKIS UOSTAMIESTYJE: AGRESYVŪS CHULIGANAI SUMUŠĖ DU BENAMIUS

Pietinėje miesto dalyje agresyvi chuliganų grupė sumušė du bėdžius. Įvykio liudininkų akimis, ši situacija yra išties skandalinga – kol policija važiavo pagal iškvietimą dėl sumušto žmogaus, vos už kelių šimtų metrų buvo sudaužytas kitas vargeta.

Pliekė gatvėje

Įvykį fiksavo I. Simonaitytės gatvėje gyvenantis Gintaras V. Vyras tikino, kad sumuštas benamis dar galėjo ir žūti po kokio nors automobilio ratais, nes vyro kūnas gulėjo pirmojoje eismo juostoje.

"Aš pats to žmogaus vos nesutraiškiau. Antradienį apie 20 val. Klaipėdoje važiavau namo, kai staiga prie Vingio 14A namo pastebėjau pirmojoje eismo juostoje gulintį žmogų. Buvo intensyvus eismas, tad, pastatęs automobilį, puoliau prie gulinčio žmogaus ir, įsitikinęs, kad tas dar kvėpuoja, pradėjau eiti prieš eismą, mosuoti ranka, idant kas nelaimėlio nepervažiuotų. Kita ranka jau rinkau BPC numerį", – pasakojo Gintaras.

Sumuštas nelaimėlis buvo kruvinas. Kol praeivis skambino tarnyboms, prie sumušto bičiulio atsliūkino keli jo likimo broliai.

"Man nelabai patiko tai, jog tiek laiko nesulaukėme policijos. Kol vyko veiksmas prie šio "nukalto" ant gatvės piliečio, kažkokie jaunuoliai jau pliekė kitą, tokio pat likimo "klasiką", tik kiek tolėliau, prie spaudos kiosko", – vaizdingai pasakojo Gintaras V.

Iškart pasigedo degtinės

Tuo metu prie sumuštą nelaimėlį saugančio Gintaro privažiavo pilietiška mergina, kuri tikino, jog mėgino balsu nuvyti neadekvačius jaunuolius, mušančius senyvo amžiaus vyrą.

Nuo to momento, kai gavome pranešimą, praėjo vos 13 minučių.

"Ji prasivėrė langą ir šaukė jiems, kad baigtų mušti, rėkė, kad jie nufilmuoti. Ji buvo sustojusi ir norėjo pagąsdinti, bet jaunuoliai nekreipė dėmesio ir toliau spardė nelaimėlį, kaip vėliau paaiškėjo, pravarde Pomidoras", – pasakojo Gintaras V.

Tuo metu praeivis jau antrą kartą skambino policijai. Iš toli pasigirdo policijos sirenos.

"Nustebau, kam tos sirenos, juk išsilakstys jaunuomenė. Taip ir buvo. Sulėkė trys ekipažai, vienas net iš Melnragės. Aš supratau tai taip, kad nėra kam dirbti. Po vieną ekipažuose važinėja, kad mašinų atrodytų daugiau, spėju, kad trūksta patrulių mieste. Tai čia tokia policijos reforma? Gal grįšime prie banditų laikų?" – piktinosi Gintaras V.

Į įvykio vietą atlėkus ne tik policijos, bet ir medikų ekipažui, sumuštasis ėmė pats keltis ir savo kojomis įlipo į automobilį.

"Gulintysis pradėjo keiktis, kad niekšai jo "maišiuką" suplėšė, kur buvo gerų dalykų. Tarp jų – ir "šnapso" butelis. Kilus klausimui, kur "šnapsas", paaiškėjo, jog butelis jau pas Kiešą. Medikai sumuštuosius išvežė į ligoninę, o policijos ekipažai pasileido po miegamuosius rajonus ieškoti įtariamųjų. Ir, kai pagalvoji, juk bet kuriam nesureagavusiam tai būtų suluošinę gyvenimą, o tas sumuštas nelaimėlis būtų iškeliavęs į dausas", – apgailestavo Gintaras V.

Atlėkė per 13 minučių

Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininkas Gintautas Mačiulaitis tikino, kad į policiją skambinusių liudininkų pastabos dėl patrulių atvykimo laiko gerokai perdėtos.

G. Mačiulaitis / Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Nuo to momento, kai gavome pranešimą, praėjo vos 13 minučių. Taip, jei yra įvykis, važiuojama ir iš Melnragės. Pranešimas buvo priskirtas prie C kategorijos įvykių. Jei atsitinka nelaimė, žmogui dažniausiai atrodo, jog gaisrinė, medikai ar policija važiuoja visą amžinybę. Esant stresui atrodo, kad laikas labai lėta eina. Viskas suprantama. Tačiau reaguota tinkamai, atvykta laiku. Ir, beje, patruliai po vieną nevažinėja. Nėra Klaipėdos mieste tokių dalykų", – tikino G. Mačiulaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Jaunuomenė

buvo paminėta. Tai lyg ir aišku. Benamiai tapo "verslininkais"- perka šnapsą vaikėzams. Tikriausiai tie įtarė sukčiavimą, o už bambalį gali ir užmušti.

Klaipėdietis

Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininkas Gintautas Mačiulaitis nepaaiškino, kodėl pranešimas buvo priskirtas prie C kategorijos įvykių -(žemiausias grėsmės lygis, ilgiausias reagavimo laikas), nors viešoje vietoje grupės asmenų buvo spardomi žmonės, kad ir kokie asocialai jie būtų. Jei tvirtinama, kad viskas buvo atlikta tinkamai, norėtusi išgirsti koks buvo priimtas sprendimas dėl šių įvykių. Negi viskas baigėsi nukentėjusiųjų išgabenimu į ligoninę, o policijos patrulių pasivažinėjimu aplinkinėmis gatvelėmis ir galima tikėtis, kad tokie įtariamųjų veiksmai gali kartotis?

Kopustas.

Nu ka, tvarka ira....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS