V. Titovo skundas dėl baudos už partizanų vado paniekinimą – išnagrinėtas | KaunoDiena.lt

V. TITOVO SKUNDAS DĖL BAUDOS UŽ PARTIZANŲ VADO PANIEKINIMĄ – IŠNAGRINĖTAS

  • 14

Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs uostamiesčio politiko Viačeslavo Titovo skundą dėl jam skirtos baudos už partizanų vado Adolfo Ramanausko–Vanago paniekinimą, ketvirtadienį skelbs sprendimą.

Šių metų gegužę Klaipėdos apylinkės teismas V. Titovui už partizanų vardo paniekinimą skyrė 12 tūkst. eurų baudą.

Skundus dėl žemesnės instancijos teismo sprendimo pateikė tiek prokuroras, tiek V. Titovas.

Prokuroras prašė nuteistajam skirti griežtesnę bausmę – nuteisti lygtinai.

V. Titovas prašė jį išteisinti ir iš naujo vertinti istorinius faktus bei byloje surinktus įrodymus. Jis sako, kad yra persekiojamas už nuomonę.

Anksčiau apylinkės teismas buvo nustatęs, kad V. Titovas veikė tyčia, nes turėjo duomenų apie A. Ramanauską-Vanagą, ieškojo apie jį informacijos internete.

Tyrimas dėl politiko veiksmų pradėtas pernai liepą, kai V. Titovas diskusijoje dėl A. Ramanausko-Vanago atminimo įamžinimo neteisingai pareiškė, jog partizanų vado iniciatyva buvo nužudyti 8 tūkst. piliečių ir vaikų.

V. Titovas tikina pasirėmęs sovietų teismo sprendimu, tačiau istorikai pabrėžia, kad tai buvo politinė sufabrikuota byla, o tiriant partizanų veiklą negalima remtis vien jų budelių KGB bylomis.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas yra paskelbęs, kad savo pasisakymais V. Titovas sulaužė tarybos nario priesaiką.

Nesulaukęs balsavimo dėl apkaltos jis atsistatydino iš Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos, bet vėl į ją išrinktas per kovą vykusius savivaldos rinkimus.

Nepriklausomoje Lietuvoje teismas reabilitavo A. Ramanauską-Vanagą, po mirties jam suteikti aukščiausi valstybės apdovanojimai.

A. Ramanauskas pokario metais vadovavo lietuvių ginkluotam pasipriešinimui prieš sovietų okupaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Edmundas

Galima būtų paklausti ar aplamai žmogus gali nusigyventi iki tokio lygio jog jis savus terorizuotų ir žudytų? Ar tai iš viso yra įmanoma? Aš norėčiau kad būtų kitaip. Aš norėčiau, kad vienoj valstybėje gyvenantys žmonės viens kitą gerbtų ir mylėtų. Nedaug jau mūsų liko ir vis mažėja. Kodėl taip yra? Ir į kur viskas eina... Gal reiktų pradėti jau atsakynėti į tuos ne visai patogius klausimus? 1. Dabar mąsiškai kertami miškai, žemė pardavinėjama užseniečiams. Net vaikus jau legaliai galima paiimti iš šeimų... O miško brolio tai nei vieno. Kodėl? Kodėl dabar niekas neišeina į miškus ir nešaudo į tuos kurie tuos miškus naikina? Į tuos kurie drįsta atimti vaikus iš šeimos? Mediena, žvyras, juodžemis furomis išvažiuoja ir nieko. 2. Ar tikrai savi negali žudyti ar terorizuoti savų? O kaip tada buvo prieš 20 metų, kai Lietuviai užsienyje buvo reketuojami. Kieno? O smulkūs Lietuvos verslininkai? Ir po 30 metų turbūt apie tai irgi nebus galima kalbėti, kai tų gaujų vadams statys paminklus?

taigi

Visiems Titovo mylėtojams, partizanų nekentėjams ir Lietuvos duoną valgantiems bei Lietuvos orą gadinantiems - visi keliai atviri į visas geeras ir gražias šalis. Von. O ir ten tokių padugnių, kurie nuolat šika ant savo tautos ir savo lizdo - laukia laaaabai liūdnas galas. Kieno vežime sėdi, to ir giesmę giedok.

Titovas

turėjo žinoti kad Lietuvos sovietinio kapitalizmo sąlygomis ir senų KGBistų klastojama Istorija nieko nepasieksi. Apart aršaus konslibų puolimo ir visuomenės skaldymo. Argi neaišku, kad buvusių miškinių garbinimas yra pasityčiojimas iš lietuvių Tautos? Argi neaišku kad kremlinai tam ir aukoja vieną iš savų tautiečių kad padaryti cirką prieš pasaulį? Kas gali būti žemiau kaip nusikaltėlių garbinimas, jų apdovanojimai ir paminklų jiems statymas?Su visomis iš to sekančiomis nuobaudois jeigu pasakai Tiesą... Ir juos garbinti privalo buvusių miškinių Aukų palikuonys..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS