Vaikžudžio ašaromis netiki ir beda pirštu į mamą: juk matė, su kuo gyvena | KaunoDiena.lt

VAIKŽUDŽIO AŠAROMIS NETIKI IR BEDA PIRŠTU Į MAMĄ: JUK MATĖ, SU KUO GYVENA

  • 19

Penkių mėnesių kūdikio nužudymu įtariamas klaipėdietis prisipažino padaręs kraupų nusikaltimą. Plačiau – LNK reportaže.

Vyro prisipažinimą pirmasis išgirdo advokatas.

„Prisipažino, kad išmetė savo vaiką pro langą. Sakė, kad vienas smūgis buvo į grindis“, – teigė advokatas Vilmantas Ančiukaitis.

Tragedija viename Klaipėdos daugiabutyje nutiko prieš beveik porą savaičių. Motina, atbėgusi iš virtuvės, vaiką rado numestą ant grindų. Kai atvyko pareigūnai, vyras kūdikį išmetė pro langą. Jį rado į nelaimės vietą atvykusi greitoji. Penkių mėnesių kūdikis dėl patirtų sužalojimų išgyveno vos kelias dienas. Prieš pat išmetant vaiką, tėvas du kartus skambino bendruoju pagalbos telefonu, kalbėjo neadekvačiai. Dabar pranešama, kad vyras noriai bendrauja ir gailisi.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Jis suvokia, ką jis padarė. Žmogus gailisi, verkia. Manau, kad dabar jis reaguoja adekvačiai. Klausimas kyla, ar jis yra visiškai sveikas. Neneigia, kad vartojo narkotines medžiagas. Tačiau, kokią įtaką tai turėjo jo psichinei būsenai, nepasakysime be medikų išvadų“, – kalbėjo advokatas.

Paaiškėjo, kad kūdikį pražudęs klaipėdietis jau net tris kartus klausė nuosprendžius. Pirmą kartą vyras nuteistas kalėti daugiau nei aštuonerius metus, kai būdamas vos keturiolikos su kitu paaugliu dėl dviejų cigarečių mirtinai suspardė benamį. Iš kalėjimo už žmogžudystę buvo paleistas anksčiau. O už turto sugadinimą iš viso nesėdo. Trečias nuosprendis dar neįsiteisėjo.

„Buvo teistas dėl sukčiavimo, kortelių panaudojimo. Buvo nuteistas 1,6 metų laisvės atėmimo, bet kol nuosprendis nėra įsiteisėjęs, nėra pradėta vykti bausmė“, – teigė prokuroras Arūnas Saunorius.

Klaipėdiečiai netiki, kad tris kartus teistas vyras gali nuoširdžiai gailėtis.

„Netikėčiau. Jei buvo teistas, nepasitaisė, matyt, yra kažkokia liga pas jį“, – kalbėjo vyras.

„Ji juk matė, su kuo gyvena. Mes, moterys, turime vaikus, šeimas, matome, su kokiu žmogumi gyvename. Mama turėjo padaryti išvadas“, – sakė moteris.

Kūdikio motina pripažinta nukentėjusiąja, o tėvui paskirta pati griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas pratęstas trims mėnesiams.

„Suimtasis buvo teistas tris kartus. Išėjus iš laisvės atėmimo vietos per gana trumpą laiką buvo priimti dar du apkaltinamieji nuosprendžiai. Vienas iš jų dar nėra įsiteisėjęs. Tai rodo polinkį nusikalsti“, – kalbėjo teisėja Violeta Balčiūnienė.

Jei buvo teistas, nepasitaisė, matyt, yra kažkokia liga pas jį.

Baiminamasi, kad sunkiu nusikaltimu įtariamas vyras gali bėgti ir slapstytis.

„Įtariamasis neturi pastovios, nuolatinės gyvenamosios vietos. Jis nurodo, kad gyvena nuomojamame bute, tačiau nėra jokių nuomos sutarčių. Akivaizdu, kad pas buvusią gyvenimo draugę po šių įvykių jis tikrai negalės grįžti“, – sakė teisėja.

Už kūdikio nužudymą vyrui gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

elena

cia raso kad atbegusi is virtuvesx rado vaika ant grindu tai ko nepribego ir nepaeme to vaiko as skaitau kazd kalciausia cia pati motina zinojo koks zmogus ko gyveno

elena

kalciausia tai motina kam reikejo prasideti su kaliniu ir dar vaikus gimdyti nejaugi toks didelis noras vyru

dabar

jam šakės. Kaliniai tokiems ypač žiaurūs. Ilgai negyvens..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS