Žmogžudystė Klaipėdoje – paini: įtariamą moterį nuspręsta paleisti | KaunoDiena.lt

ŽMOGŽUDYSTĖ KLAIPĖDOJE – PAINI: ĮTARIAMĄ MOTERĮ NUSPRĘSTA PALEISTI

Penktadienį ryte Klaipėdos apylinkės teismas sprendė įtariamos sutuoktinio nužudymu moters suėmimo klausimą. Teismo sprendimu moteris buvo išleista į laisvę ir namo išėjo iš teismo salės.

Kaip jau buvo rašyta, žmogžudystė įvykdyta rugpjūčio 31-osios naktį, apie tai pranešta apie 6 val. ryto.

Policijai paskambino ne pati įtariamoji, o jos artimos aplinkos žmogus.

Atvykę į viename I. Kanto gatvės namų esantį butą policininkai rado nušautą 37 metų vyrą. Bute buvo ir jo 43-ejų sutuoktinė. Įtarimai įvykdžius nusikaltimą krito ant jos.

Moteris buvo išvežta į areštinę, nustatyta, kad ji sulaikymo metu buvo neblaivi (1,03 prom.).

Turima duomenų, kad šūviai bute nuaidėjo antroje nakties pusėje.

Prieš teismo posėdį, kuriame buvo svarstomas kardomosios priemonės klausimas, moterį ginti ėmęsis advokatas tvirtino, kad jo ginamoji nekalta.

Panašu, kad gynybos versija įtikino ir teisėją, ji neskyrė moteriai suėmimo. Toks sprendimas motyvuotas tuo, kad nėra pagrindo manyti, jog įtariamoji slėpsis nuo pareigūnų. Moteris turi būstą, pajamas, ji saistoma tampriais ryšiais su uostamiestyje gyvenančiais artimaisiais.

Į teismą įtariamoji atvyko vilkėdama rožinį drabužį su ryškiu užrašu nugaroje anglų kalba „Niekada nepasiduok“.

Kitą, su laisvės suvaržymu nesusijusią kardomąją priemonę skirs prokuroras. Tai gali būti rašytinis pasižadėjimas neišvykti, įpareigojimas nuolat registruotis policijoje.

Į teismą įtariamoji atvyko vilkėdama rožinį drabužį su ryškiu užrašu nugaroje anglų kalba „Niekada nepasiduok“.

Po posėdžio vidiniais teismo koridoriais įtariamoji išėjo namo. Ji galėjo pareiti pėsčia, nes gyvena vos kelios dešimtys metrų nuo teismo pastato.

Į Klaipėdos apskrities policijos komisariatą netrukus ji nuvyko pasiimti areštinėje paliktų savo daiktų.

Klaipėdos apygardos prokuroras Arūnas Saunorius teigė, kad įtarimai moteriai lieka tie patys – tyčinis šeimos nario nužudymas.

Prokuroras nebuvo linkęs atskleisti nusikaltimo motyvo ir tikino, kad tiriamos visos versijos pradedant savigyna, netyčine žmogžudyste ginantis, nusikaltimu būnant afekto būklės ir kitos.

Panašu, kad moteris trečiadienio naktį patyrė sutuoktinio smurtą.

Ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai dar laukia teismo medicinos ekspertų išvados apie tai, kiek šūvių iššauta į vyrą, apie jo blaivumą.

Įtariamoji trečiadienį taip pat buvo apžiūrėta teismo medicinos ekspertų, jeigu ant jos kūno aptikta smurto žymių, medikų išvada gali nulemti moters likimą.

Tikėtina, kad bus atliekamos ir kitos ekspertizės, kurios apibūdins moters emocinę bei psichinę būklę lemtingo įvykio metu.

Bus aiškinamasi, kuriuo metu ir iš kur moteris pasiėmė ginklą, ar prieš įvykį jis buvo laikomas seife, ar juo buvo grasinama.

Pasak prokuroro A. Saunoriaus, policijai ši šeima dėl konfliktų ar smurto artimoje aplinkoje nebuvo žinoma. Tačiau tai dar nereiškia, kad pora sugyveno taikiai ir joje nebuvo smurtaujama.

Esama duomenų, kad poros vaiko vyro žūtimi pasibaigusio konflikto metu namie nebuvo. Jis viešėjo pas senelius.

Tyrimas dar tik prasidėjo, pasiturimai gyvenančią moterį ginti ėmėsi vienas labiausiai patyrusių ir gerą vardą turinčių advokatų.

Daugiau –  LNK vaizdo įraše:

 

GALERIJA

  • Žmogžudystė Klaipėdoje – paini: įtariamą moterį nuspręsta paleisti
  • Žmogžudystė Klaipėdoje – paini: įtariamą moterį nuspręsta paleisti
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (69)

Jolanta Granlund

Pagal visus komentarus, turėjo laukt moteris kol ją nušaus ar užmuš. . Tai Lietuvos vyrų ir dalues moterų supratimas , leiskis būt .. mušama ir užmušama , tada tu padori žmona.

Zinomas

Si asmenybe verta pagarbos.Jos nudirbti darbai kelia didziule pagarba. O ta ivykusi trabedija apsoliuciai nieko nelecia tik jos artimuosius. Teisti gali tik Dievas, o ne zmogystos kurie lieja savo pykti ir neismanyma… Linkiu tik stoprybes ir ramybes visines jos ir jo artimiems.

CCCP

pinigu turi ir daro ka nori .paprastas zmogus senai sedetu .cia tas pats kaip jurbarko byla tesesi iki pat nieko naujo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS