Žmogžudystės byloje – svarstymas dėl proceso viešumo | KaunoDiena.lt

ŽMOGŽUDYSTĖS BYLOJE – SVARSTYMAS DĖL PROCESO VIEŠUMO

Klaipėdos apygardos teismas antradienį pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje uostamiesčio verslininkė kaltinama buitinio konflikto metu tyčia nužudžiusi savo sutuoktinį bei laikiusi neteisėtai įgytą ginklą.

Į pirmąjį teismo posėdį atėjo ne tik kaltinamoji Ramunė Alijeva, jos gynėjas, valstybės kaltintojas, bet ir dar du advokatai. Vienas jų prokuroro pavedimu gina mažametės šios šeimos dukros interesus, kitas atstovauja nukentėjusiosioms – nužudytojo mamai ir seseriai.

Iki teismo posėdžio pradžios visi proceso dalyviai nenorėjo komentuoti šios didelį atgarsį 2022 metais sukėlusios bylos aplinkybių.

Netrukus po įvykio tapo žinoma, kad miesto centrinėje dalyje naujų mokslo metų išvakarėse Alijevų šeimoje įvyko tragedija. Moteris keliais šūviais iš kovinio ginklo nušovė savo sutuoktinį.

Apie kaltinimus pranešta oficialiai, moteris kaltinama nušovusi sutuoktinį kivirčo metu, nukentėjusiųjų interesus teisme ginantis advokatas patvirtino, kad vyras buvo nušautas keliais šūviais į įvairias kūno vietas: kaklą, sėdmenis, keli šūviai buvo netaiklūs.

Nusikaltimas buvo įvykdytas nužudytojo legaliai įsigytu ir teisėtai laikomu ginklu. R. Alijeva kaltinama įgijusi kitą, žmogžudystės metu nepanaudotą dujinį ginklą.

Nukentėjusiosios taip pat nenorėjo kalbėti su žurnalistais, jos pateikė civilinį ieškinį, prašo priteisti su laidojimu susijusias išlaidas bei atlyginti neturtinę žalą, kurią abi įvertino po 200 tūkst. eurų.

Ramunė Alijeva. D. Janauskaitės nuotr.

Prieš posėdį buvo akivaizdu, kad sūnaus netekusiai moteriai sunku žiūrėti į buvusią marčią, ji kaip galėdama tvardė emocijas.

Vos prasidėjus procesui, kaltinamosios gynėjas paprašė bylą nagrinėti uždaruose teismo posėdžiuose, motyvas – jis ketina teismui pateikti dokumentus, kuriuose bus kalbama apie kaltinamosios psichinę sveikatą, šie duomenys neturėtų būti skleidžiami viešai.

Kaltintojas, vaiko atstovas ir nukentėjusiųjų interesams atstovaujantis advokatas kategoriškai nesutiko su šiuo prašymu ir teigė, kad tam nėra jokio teisinio pagrindo – tyrimo metu įtariamosios psichinė sveikata buvo tiriama, jokių abejonių dėl jos sveikatos nenustatyta.

Bylą nagrinėjančių teisėjų kolegija paskelbė pusantros valandos pertrauką, per kurią ketino nuspręsti, ar tenkins teisiamosios gynėjo prašymą. Prokuroras teigė nepamenantis, kad teisėjams reikėtų tiek daug laiko apsispręsti šiuo klausimu.

R. Alijevai šiuo metu laisvė nėra apribota, jai taikomas tik rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Netrukus po nusikaltimo ji bendravo su pareigūnais ir pasakojo savo tragedijos nakties versiją. Vėliau, ko gero, patarta advokato, kalbėti su tyrėjais atsisakė.

Teisme pasirodęs jos advokatas yra bene ketvirtas ar net penktas, ėmęsis ginti šią moterį.

GALERIJA

  • Žmogžudystės byloje – svarstymas dėl proceso viešumo
D. Janauskaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

dova

cia senai zinoma aferiste, man teko su ja susidurti dar nuo 2012-net kaimynysteje teko gyventi Karkleje su tokia- ji nelabai aiskaus proto jau nuo 2011 buvo. Esant reikalui- galiu prokurorams pateikti teismu medziaga- kad si aferiste seniai istatymo nesilaiko ir yra baisi moteris

Iki gyvos galvos tą verslininkę.

Manau ta sterva nuteis

Zekas turi sedeti zonoje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS