Valstybėje vyksta kova | KaunoDiena.lt

VALSTYBĖJE VYKSTA KOVA

Kažko aš nesuprantu mūsų valstybėje. Viena vertus, visi matome, kaip siaubingai plinta virusas, kaip kasdien daugėja ne tik susirgusiųjų, bet ir mirusiųjų. Tačiau prekybininkai vilioja žmones skelbdami nuolaidas ir net išpardavimus. Tuo pat metu svarstoma uždrausti didžiųjų prekybos centrų darbą savaitgaliais ir švenčių dienomis. Ar čia yra taip, kaip sakoma priežodyje, kad dešinė nežino, ką daro kairė? Kaip žmonėms susiorientuoti – saugotis ir likti namie ar bėgti į parduotuves pirkti kalėdinių dovanų? Man atrodo, kad mūsų šalyje dabar tarpusavyje kovoja medikai ir prekybininkai. O valstybė bando išlikti balansuodama tarp biudžeto bado ir baimės būti paralyžiuotai.

Antanina

Karantinas – iki pavasario

Turėjome puikią vasarą, galėjome keliauti po Lietuvą, mėgautis gamtos malonumais. Kodėl dabar taip verkiama dėl kitokių Kalėdų? Kokia nelaimė – nesusirinks visa šeima prie vieno stalo! Dabar galima būti drauge įsijungus kompiuterį. Visi šeimos nariai ir net garbiausio amžiaus senoliai gali vieni kitus matyti ekrane. Suprantama, tai ne tas pat, kaip gyvas bendravimas, bet kur kas geriau, nei sėdėti vienumoje. Šių metų šventės bus ypatingos tuo, kad dauguma nebedovanos bereikšmių dovanų, labiau vertins artimųjų buvimą, o linkėjimas būti sveikiems taps itin nuoširdus.

Vaiva

Svarbu, kad veiktų turgus

Baisėdamasi COVID-19 situacija vis meldžiu Dievą, kad išliktų galimybė apsipirkti turguje. Mano pirkimo įpročiai šiemet tokie, kad parduotuves aplenkiu. Kartą per savaitę nuvažiuoju į turgų. Suplanuoju, ką visą savaitę gaminsiu, ir perku tik natūralų, sveiką maistą. Daugelį pardavėjų pažįstu, kreipiuosi į juos vardu. Per ilgą bendravimo laiką žinau, kur kuris gyvena, kaip kepa duoną, kur auga jo karvutės, kurių pieną ir jo produktus vartoju, kaip užaugintos vištos ar avys, kurių mėsą valgau, kaip auginamos daržovės ir vaisiai. Organizmas visai kitaip reaguoja į tokį natūralų maistą. Nebekamuoja alergijos ir virškinimo problemos. Jei uždarytų parduotuves, aš jų nepasigesčiau, tik darbuotojų būtų gaila, žmonės netektų uždarbio.

Vanda

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Antaninai

Galva duota ne tam, kad rudeni lapu neprikristu, o mastymui.....o jeigu paciai kyla klausimu, tai gal tik del lapu neprikritimo....o gaila..

pasirinkimas

Nebūtina viską primti, kas siūloma.

skaitytojas

Anonimui pats laikas apsilankyti Bangų gatvėje esančioje ligoninėje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS