Žmonės patys nesisaugo | KaunoDiena.lt

ŽMONĖS PATYS NESISAUGO

Per televizorių mačiau maisto priežiūros inspektorių, besilankantį parduotuvėse. Viską apžiūrėjęs jis pranešė, kad neturi didelių pastabų. Ir klientų elgesys jam visai tiko. Tačiau kai aš einu pirkti maisto, nuolat matau pažeidimų. Kai kurie pirkėjai netinkamai dėvi kaukes. Daug žmonių mėgsta būti labai arti vieni kitų, ypač prie kasų. Kiti ima prekes apžiūrėti ir po to deda atgal į lentynas. Kartais matau nesandariai uždarytų konditerijos gaminių. Visada stengiuosi darbuotojus perspėti – bet juk negaliu ten stovėti visą dieną. Kodėl negali būti kaip pavasarį? Galėtų būti atskiras laikas vyresniems ir jaunesniems pirkėjams. Valgyti juk visiems reikia, bet šiuo metu parduotuvės yra pavojinga zona senjorams. Jau ir taip atsisakome pasilinksminimų, bet parduotuvių gi neišvengsi.

Vytas

Miškas dabar – geriausia vieta

Visada mėgdavau išeiti pasivaikščioti į mišką pakvėpuoti grynu oru. Čia juk daug lengviau palaikyti saugų atstumą nuo žmonių, o tai dabar ypač aktualu. Tokiems kaip aš, kuriems reikia nešioti akinius, žiema su kauke – ne visada patogi. Miške bent galiu nueiti atokiau ir nusismaukti kaukę nerizikuodama savo ir kitų sveikata. Ne tik pušys kvepia, bet ir akiniai nerasoja! Pastebėjau, kad gamtoje daug daugiau žmonių, ir tuo aš labai džiaugiuosi. Turbūt seniau jie visi leisdavo laiką ir pinigus prekybos centruose. Tose miniose gerokai lengviau pasigauti virusą. Gerai, kad šie būriai žmonių išėjo į lauką, kur paprasčiau saugiai prasilenkti, o ir šiaip apsikrėsti gryname lauke ne taip įprasta.

Jolanta

Pasimetę sportininkai

Jau kuris laikas, kai dviračių takai centre yra perkelti į gatves. Tačiau išėjus pasivaikščioti man vis dar tenka nuolat žvalgytis už nugaros ir praleisti šaligatviais važinėjančius dviratininkus. Dar keisčiau – savaitgalį mačiau bėgiką, bėgantį dviračių taku. Dar įdomiau – jis bėgo priešinga eismui kryptimi. Pati mėgstu sportuoti, bet vis tiek gerbiu kitus žmones, tad mane trikdo šie keistuoliai. Tokių keistenybių dar nesu mačiusi, turbūt tikrai Kalėdos – stebuklų metas.

Eglė

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

otilija

ponas Vytai, nežinau jūsų amžiaus, bet kiek esu pastebėjus, tai daugiausiai prekes apčiupinėja pagyvenę senoliai. Ne vieną kartą teko laukti kol koks senolis pasirinks sau bulvyčių ar kokį pomidorėli. Taip kad nereikia čia lia lia. Linkiu jums sveikatos ir prekes užsisakyt į namus

Eglele,

bėk į mišką, kur pakankamai erdvės ir net zuikiai netrukdo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS