Kai skauda širdį | KaunoDiena.lt

KAI SKAUDA ŠIRDĮ

Norint, kad širdies neskaudėtų, būtina stiprinti jos raumenį. Kuo? Ogi teigiama, esą padeda razinos.

1 kg razinų (be kauliukų) gerai nuplauti pirmiausia šiltu, paskui šaltu vandeniu. Išdžiovinti, perrinkti. Valgyti ryte tik atsikėlus, kasdien po 40 uogų. Esą nei daugiau, nei mažiau! Pusryčiauti galima ne anksčiau, kaip po 30 min. Taip suvalgyti visą kilogramą.

Antrą razinų kilogramą pasiruošti taip pat, bet valgyti kiek kitaip. Pirmą dieną – 40 uogų, antrą – 39 uogas, trečią – 38 ir t. t. iki 10 uogų.

Teigiama, kad širdį stiprina ir kasdien geriama putino uogų arbata su medumi. Bet ją gerti galima tik tiems, kurių normalus kraujo spaudimas.

Stebėkite save

Jeigu visą dieną skauda širdies plote, veikiausiai tai ne dėl širdies ligų, nes kraujagyslių susiaurėjimo nulemtas skausmas paprastai trunka apie 15–20 min.

Jeigu labai stipriai skauda ilgiau nei 30 min., įtariamas miokardo infarktas. Dažniausiai žmonės visuomet kviečia medikus, nes skausmas būna nepakeliamas. O jeigu skausmas trunka ilgai, bet jį galima kentėti, veikiausiai jo kaltininkas ne širdis.

Ieškokite trijų pašnekovų

Anot psichologų, kai skauda širdį, reikia išsipasakoti. Bent kartą papasakojus apie savo bėdas, būna lengviau, tačiau, kad visiškai palengvėtų, reikia išsipasakoti trims žmonėms.

Norintiesiems pakalbėti nėra lengva, nes nėra norinčiųjų jų klausytis. Šiandien žmogus nenori būti vienišas, bet ir nenori bendrauti. Tenka pripažinti, kad negyvename pasaulyje, kuris pokalbį laiko vertybe. Vienas bičiulis, atsiliepdamas telefonu, sako: "Įdėmiai klausau", o kitas rėžia tiesiai šviesiai: "Skųskitės!"

Kodėl žmonės verkia, guodžiasi, nori išsipasakoti? Ašaros ir guodimasis padeda pašalinti iš organizmo streso hormonus bei toksinus. Emocinė ašarų ir guodimosi prasmė – atkuriama jausmų pusiausvyra, energija, atsiranda palengvėjimas. Socialinė – padeda atkreipti dėmesį, kad jums reikalinga pagalba.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Rima

Ne naujiena,razinos sveika ir jas geriau valgyti kaip kad kokį saldainį,pyragaitį.Galima ir prie kavos jas valgyti vietoje pyragaičio.Jis tinka ir prie arbatos,nežinau ,aš jas mėgstu labai ,svarbu būtų be kauliukų.Spanguolės džiovintos ,taip pat labai sveika. Esmė ta ,kad nereikia jokių kitų saldumynų ,jeigu norisi kažko saldžiai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS