Kai svečiai užsuka nepasibeldę

Kai svečiai užsuka nepasibeldę

Pakaitalas: burokėlių traškučiai gali atstoti bulvių traškučius.
Pakaitalas: burokėlių traškučiai gali atstoti bulvių traškučius. / "Kokteilio" archyvo nuotr.

Tikriausiai kiekvienam "Kokteilio" skaitytojui teko šaldytuve ieškoti, kuo pavaišinti netikėtai užsukusius svečius.

Vakare užkandžiauti kaloringu maistu nepatartina, bet dažnai jis – greičiausias būdas suktis iš padėties. Tačiau yra ir tokių užkandėlių, kurių net prieš miegą pakramsnojus sąžinė negrauš.

Traškučiai, kietasis sūris, dešra su pelėsiu – populiarūs užkandžiai. Vis dėlto juos derėtų vartoti saikingai. Galite, pavyzdžiui, paruošti svečiams brokolių "sparnelius" arba burokėlių "traškučius". Ir skanu, ir nebrangu.

"Sparnelių" skonis maloniai nustebins ne tik atėjūnus, bet ir jus pačius. Supjaustykite brokolį norimo dydžio gabalėliais, suberkite juos į indą ir apšlakstykite mėgstamu aštriu padažu. Gabaliukus apvoliokite maltuose džiūvėsėliuose, grikių miltuose ar susmulkintuose kukurūzų dribsniuose. Kepkite iki 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min., kol gabalėliai taps auksaspalviai ir traškūs.

Aštrumą sumažins pieno produktai, todėl, jei nesate pratę valgyti itin aštriai, prie šio patiekalo puikiai tiks padažas, kurį galite pagaminti iš graikiško jogurto ir sezoninių prieskoninių žolelių.

Paskaičiuota, kad šis patiekalas kainuos apie 5 eurus, o galutinė produktų kaina priklauso nuo to, kokiuose miltuose pasirinksite apvolioti brokolio gabalėlius.

O štai burokėlių traškučiai jums nekainuos nė euro. Jų gamyba – nesudėtinga ir greita.

Burokėlius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Stenkitės pjaustyti vienodo dydžio, kad visi tolygiai iškeptų vienu metu. Sudėkite griežinėlius vienu sluoksniu į aliejumi pateptą bei kepimo popieriumi išklotą skardą, dar pašlakstykite aliejumi ir pabarstykite druska. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45–60 min., kol burokėliai taps traškūs.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra