Pabelskite į vazoną | KaunoDiena.lt

PABELSKITE Į VAZONĄ

Gėlininkė Veronika savo patirtimi panoro pasidalinti su "Kokteilio" skaitytojomis.

Anot jos, jei norite sužinoti, ar jau laikas laistyti kambarines gėles, reikia pabelsti į vazono šoną. Jei jis skambės dusliai, gėlių laistyti nereikia, jei skardžiai – jau reikia palaistyti.

Paimkite ploną pagaliuką ir atsargiai sukdamos įkiškite jį palei kraštą iki pat vazono dugno. Jei jis bus sausas iki pusės, gėlę reikia laistyti labai saikingai, jei visas sausas – gausiai, o jei nuo viršaus iki apačios aplipęs žemėmis, vandens per daug ir laistyti jokiu būdu negalima.

Pasak gėlininkės, pavasarį ir vasarą reikia laistyti vakare, o rudenį ir žiemą – ryte. Apipurkšti gėles būtina anksti ryte arba vakare. Į indą reikia pilti karštą vandenį, purškiant jis atvėsta.

Sunku patikėti

Pietų Indijoje augančios skėtinės korifos palmės žiedynas yra pats didžiausias. Ji žydi ir subrandina vaisius vieną kartą gyvenime ir tada žūsta. Žiedynas būna iki 14 m ilgio ir 12 m pločio. Jame būna iki 100 tūkst. žiedų.

1998 m. Jungtinėse Amerikos Valstijose buvo užaugintas didžiausias moliūgas, sveriantis 741 kg. Pasak ūkininko Chriso Stevenso, tokį milžiną jam pavyko užauginti dėl trąšų iš karvės mėšlo ir jūros dumblių.

Sulaukta patikslinimo

Sibiro kedras, nors ir iš tos pačios kedrų genties, iš tiesų yra pušis.

Nebandykite to daryti

Jei bandysite atvėsinti kambarį atidarę šaldytuvą, temperatūra ne tik nenukris, bet dar ir pakils. Šilto oro antplūdis šaldytuvo aušinimo įrenginį privers dirbti dar didesne apkrova, sukeldamas didelį šilumos išskyrimą į kambarį.

Stebuklingi gyviai

Tarakonai gali suspausti savo kūną iki popieriaus lapo storio, kad galėtų pralįsti pro siaurą plyšį. Jie gali būti savaites užšaldyti, o atšildyti išlieka tokie pat gyvybingi. Eksperimentais patvirtinta, kad tarakonai gali išgyventi be galvos iki kelių savaičių.

Česka (397 719; nelaistai gėles – blogai, per daug laistai – irgi blogai)

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS