Iš rinkimų – be lipduko | KaunoDiena.lt

IŠ RINKIMŲ – BE LIPDUKO

Vakar keli iš išankstinių pakartotinių rinkimų, vykstančių Klaipėdos savivaldybės patalpose, grįžę klaipėdiečiai "Kokteiliui" guodėsi, kad negavo tai progai pagamintų lipdukų, kuriuos jie buvo įpratę gauti per ankstesnius rinkimus.

"Kokteiliui" pavyko sužinoti, kodėl buvo nuskriausti rinkėjai. Pasirodo, lipdukų tiraže yra žioplų žiopliausia korektūros klaida: žodis "pakartotinis" sutrumpintas iki "pakartonis".

Tad Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) paprašė balsavimo apylinkių atstovų, kad lipdukų su užrašu "Respublikos Prezidento rinkimų pakartonis balsavimas" nebedalytų.

Žinomas muzikantas klaipėdietis Deivydas Zvonkus spėjo pasišaipyti: "Pakartonis balsavimas – tas, kuris po kartonu, arba balsuoja tik pakartieji."

Tai bent balsavimas

Prieš kelias dienas Indijoje pasibaigusiose rinkimuose buvo net septyni etapai. Todėl indai gali didžiuotis, kad jų rinkimai – didžiausi pasaulyje.

Indija – ne Lietuva. Balso teisę ten turi 900 mln. žmonių. Rinkėjų Indijoje yra daugiau negu gyventojų Europoje ir Australijoje kartu sudėjus.

Prieš 100 metų

1919 m. balandžio 4 d. Kaune vykę Lietuvos prezidento rinkimai buvo pirmieji rinkimai nepriklausomoje Lietuvoje. Kas bus valstybės galva, lėmė tik tuomečiai Lietuvos Valstybės Tarybos nariai. 28 asmenys prezidentą rinko iš vieno kandidato – Antano Smetonos. Už jį balsavo 25 Tarybos nariai. Išrinktasis prezidentas prisiekė ir pradėjo eiti pareigas 1919 m. balandžio 6 d. A.Smetona valstybę valdė trejus metus iki antrųjų rinkimų 1922 m.

Linksmieji tirščiai

Kamera. Vienas kalinys susimąstęs vaikštinėja iš kampo į kampą, antrasis drybso ir traukia machorką. Pirmasis lėtai taria:

– Žinai, tiek metų nugyvenau ir lig šiol negaliu suprasti, kas ji – reliatyvumo teorija.

– Seni, viskas čia elementaru. Ką mes dabar darome? Tu vaikštai, aš guliu. Bet iš esmės tai mes sėdime!

Česka (397 719; pagaliau – po sekmadienio gyvensime ramiau)

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Jei jam taip svarbu tas kvailas lipdukas, galiu atiduoti savąjį, jei dar neišmečiau.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS